19.3 C
Athens
17.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Αποδοχή του εγκλεισμού και ηρεμία μεταξύ των μελών της Χρυσής Αυγής στις φυλακές Δομοκού


    Την ώρα που ο Χρήστος Παππάς αναζητείτε, με τις εκτιμήσεις των αρχών να τον θέλουν να έχει διαφύγει στην Αλβανία, τα υπόλοιπα μέλη του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης, της Χρυσής Αυγής συμπληρώνουν 14 ημέρες στις φυλακές Δομοκού.
    Παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, περί κακών σχέσεων μεταξύ των πρώην συναγωνιστών, στα κελιά επικρατεί ηρεμία και μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί ούτε ένα περιστατικό έντασης.
    Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του lawandorder.gr όταν ερωτήθηκαν ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Ηλίας Κασιδιάρης για το ένα υπάρχει κάποιο πρόβλημα σχετικά με την επιλογή των ατόμων με τους οποίους θα μοιράζονται τα κελιά, εκείνοι ανέφεραν πως «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» και έδειχναν περισσότερο προβληματισμένοι για όσα έρχονται παρά για όσα συνέβησαν στο παρελθόν.
    Τα φυλακισμένα μέλη της Χρυσής Αυγής, έχουν συμπληρώσει το απαιτούμενο διάστημα της καραντίνας λόγω covid και αναμένουν να περάσει αυτή η φάση για να ξεκινήσουν να δέχονται επισκεπτήρια.
    Ανοίγει ο δρόμος για αύξηση των ποινών για τα μέλη της Χρυσής Αυγής
    Την ίδια ώρα, άνοιξε ο δρόμος για την επιβολή μεγαλύτερων ποινών στους καταδικασθέντες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας εφετών Στέλιος Κωσταρέλλος, που ήταν και αναπληρωματικός εισαγγελέας στην έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.
    Ειδικότερα, ο εισαγγελέας όσον αφορά στους καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής σημειώνει στην έφεση σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, ότι:
    Οι καταδικασθέντες ασκούσαν πλήρη κυριαρχία πάνω σε όλα τα εγκληματικά γεγονότα (ανθρωποκτονία Φύσσα, επίθεση κατά Αιγυπτίων αλιεργατών κλπ) αφού είχαν συγκροτήσει έναν πλήρη, αυτοματοποιημένο μηχανισμό, με δομή και ιεραρχία, ώστε οι επιδιώξεις της ηγεσίας να διαβιβάζονται και να εκτελούνται αμέσως από κατώτερα όργανα.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ