17.2 C
Athens
13 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Συνέδριο με θέμα «Το περιβαλλοντικό δίκαιο αντιμέτωπο με την περιβαλλοντική κρίση» υπό την αιγίδα της ΠτΔ


    Διαδικτυακό συνέδριο με θέμα «Το περιβαλλοντικό δίκαιο αντιμέτωπο με την περιβαλλοντική κρίση» θα διεξαχθεί στις 6 Νοεμβρίου. Το συνέδριο, που διοργανώνει το κοινωφελές ίδρυμα WWF Ελλάς και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Νόμος + Φύση, θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία θα απευθύνει και σχετικό χαιρετισμό.
    Ειδικότερα, το συνέδριο διοργανώνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 15 ετών συνεχούς έκδοσης της ετήσιας έκθεσης του WWF Ελλάς για την εφαρμογή του περιβαλλοντικού δικαίου στην Ελλάδα, και 25 ετών από την ίδρυση της Νόμος + Φύση, και έχει ως στόχο την τόνωση του δημόσιου διαλόγου γύρω από θέματα αιχμής για το περιβαλλοντικό δίκαιο.
    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε με αφορμή τη διεξαγωγή του συνεδρίου «πρόσφατες επιστημονικές μελέτες καταδεικνύουν τις δραματικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και της απώλειας της βιοποικιλότητας». Οι μελέτες αναφέρονται σε «περιβαλλοντική κρίση, και εκφράζουν την ανάγκη για άμεση και επείγουσα δράση για την αντιμετώπιση των ανθρωπογενών πιέσεων και κινδύνων για την υγεία του πλανήτη».
    Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «οι διακεκριμένοι ομιλητές και ομιλήτριες» του συνεδρίου καλούνται να απαντήσουν στο κεντρικό ερώτημα: πώς μπορεί να προσαρμοστεί και να ανταποκριθεί το περιβαλλοντικό δίκαιο σε αυτές τις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες;
    Το συνέδριο απευθύνεται καταρχήν σε νομικούς, δικαστές, δικηγόρους, πολιτικούς, νομικούς συμβούλους πολιτικών, στελέχη υπουργείων, ΜΚΟ, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο/η σε ζητήματα περιβαλλοντικού δικαίου.
    Να σημειωθεί πως το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ