Συναντήσεις Ιερώνυμου με Βλάση και Κουμουτσάκο

Newsroom L&O 30-10-2020 13:18
Συναντήσεις Ιερώνυμου με Βλάση και Κουμουτσάκο
Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος, προσκάλεσε τον αρχιεπίσκοπο στο Διεθνές Συνέδριο για το μεταναστευτικό ζήτημα και τους ασυνόδευτους ανηλίκους

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Κωνσταντίνος Βλάσης.

Ο κ. Βλάσης, ο οποίος αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα επικαιρότητας, επισήμανε ότι υπάρχει ανοδική πορεία της πανδημίας και πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί, ώστε να μη χειροτερέψουν τα πράγματα.

Παράλληλα, τόνισε ότι είμαστε καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά πρέπει να τηρούμε τα πρωτόκολλα υγειονομικής προστασίας.

Επίσκεψη στον αρχιεπίσκοπο πραγματοποίησε σήμερα, στις 11.00, και ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος τον προσκάλεσε στο Διεθνές Συνέδριο για το μεταναστευτικό ζήτημα και τους ασυνόδευτους ανηλίκους.

«Ζούμε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων και οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Ελπίζουμε ότι θα ξεπεραστεί και αυτή η δύσκολη περίοδος», τόνισε ο υπουργός, ενώ ο αρχιεπίσκοπος, από την πλευρά του, επισήμανε πως «βλέπουμε ότι τα προβλήματα και η επιθετικότητα είναι μεγαλύτερα και πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο σε αυτόν τον αγώνα. Οι Έλληνες είμαστε φιλότιμοι και όταν βλέπουμε ότι όλοι μαζί αγωνιζόμαστε καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια».

«Η ενότητα του έθνους θα μας περάσει στην απέναντι όχθη», είπε ο Γιώργος Κουμουτσάκος και ο αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι «η Εκκλησία προσπαθεί να κρατήσει τον λαό ενωμένο και να του δείξει ότι αυτά που τον ενώνουν είναι περισσότερα από όσα τον χωρίζουν. Αυτό κάναμε, κάνουμε και θα κάνουμε».

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο υπουργός δήλωσε ότι προσκάλεσε τον αρχιεπίσκοπο να παραστεί στην έναρξη των εργασιών ενός μεγάλους Διεθνούς Συνεδρίου που διοργανώνει το υπουργείο στις 19 Νοεμβρίου για το μεταναστευτικό ζήτημα και τα ασυνόδευτα παιδιά.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τον ευχαρίστησε για την πρόσκληση και τόνισε ότι το θέμα αυτό έχει μια ιδιαιτερότητα, τα ανήλικα παιδιά, που πρέπει το κράτος να τα προσέξει και εμείς να ενδιαφερθούμε. «Δεν είναι μόνο το πρόβλημα δύσκολο, αλλά και οι συνθήκες», σημείωσε ο αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε ότι «έχουμε υποχρέωση να δείξουμε ενδιαφέρον, ώστε να βγει ό,τι καλύτερο από αυτό το συνέδριο», ενώ εξέφρασε την αγωνία του για το μεταναστευτικό ζήτημα και την πανδημία και τόνισε πως «όσο περνάει ο καιρός, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να είμαστε πιο ενωμένοι και συνδεδεμένοι με συνεργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo