• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι διαδήλωσαν κατά Μακρόν στο Μπανγκλαντές

lawandorder.gr 30-10-2020 12:38
Δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι διαδήλωσαν κατά Μακρόν στο Μπανγκλαντές
Χαρακτηρίζουν το Γάλλο πρόεδρο ως τον μεγαλύτερο τρομοκράτη του κόσμου

Δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι διαδήλωσαν στο Μπανγκλαντές σήμερα Παρασκευή μετά το φόνο ενός Τυνήσιου μετανάστη από την αστυνομία στη Νίκαια της Γαλλίας, αφού σκότωσε τρεις πιστούς σε εκκλησία, και τη δέσμευση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να μην κάνει καμία υποχώρηση στις γαλλικές αξίες περί ελευθερίας της πίστης.

Η Γαλλία, όπου ζει η μεγαλύτερη κοινότητα μουσουλμάνων στην Ευρώπη, βρίσκεται σε πόλεμο κατά της ισλαμιστικής ιδεολογίας, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμαμέν και προειδοποίησε ότι είναι πιθανές νέες επιθέσεις.

Οι διαδηλωτές που πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Ντάκα φώναζαν «μποϊκοτάρετε τα γαλλικά προϊόντα» και κρατούσαν πανό στα οποία χαρακτήριζαν τον Μακρόν «τον μεγαλύτερο τρομοκράτη του κόσμου».

«Ο Μακρόν ηγείται της ισλαμοφοβίας», δήλωσε ο Ακραμούλ Χακ, ένας διαδηλωτής. «Δεν γνωρίζει την ισχύ του ισλάμ. Ο μουσουλμανικός κόσμος δεν θα το αφήσει αυτό να περάσει. Θα υψωθούμε και θα σταθούμε αλληλέγγυοι εναντίον του», πρόσθεσε.

Η Γαλλία ανέβασε τον συναγερμό της στο ανώτατο επίπεδο χθες Πέμπτη μετά την επίθεση του Τυνήσιου, που φώναξε «Αλάχου Άκμπαρ» ( Ο Θεός είναι ο ύψιστος) προτού επιτεθεί με μαχαίρι εναντίον των πιστών στη βασιλική Νοτρ Νταμ της Νίκαιας, κόψει το λαιμό μίας γυναίκας και σκοτώσει άλλους δύο ανθρώπους.

Διαβάστε και:

Συνεχίζεται ο τρόμος στη Γαλλία: Αφγανός με μαχαίρι συνελήφθη στη Λιόν - Δεν υποχωρούμε, λέει ο Μακρόν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo