Τελετή ορκωμοσίας αξιωματικών στην στρατιωτική σχολή Θεσσαλονίκης, παρουσία της ΠτΔ (είκονες)

Newsroom L&O 27-10-2020 19:52
Τελετή ορκωμοσίας αξιωματικών στην στρατιωτική σχολή Θεσσαλονίκης, παρουσία της ΠτΔ (είκονες)
Η Κατ. Σακελλαροπούλου επέδωσε τα ξίφη στους αξιωματικούς που ορκίστηκαν

Την τελετή ορκωμοσίας νέων αξιωματικών, που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στις εγκαταστάσεις της στρατιωτικής σχολής στη Θεσσαλονίκη, τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέδωσε τα ξίφη στους αξιωματικούς που ορκίστηκαν.

Στην τελετή παρέστησαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Οικονόμου, αντιπροσωπείες αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας καθώς και εκπρόσωποι των πολιτικών, ακαδημαϊκών και θρησκευτικών αρχών.

Συνολικά, αποφοίτησαν 52 αξιωματικοί ιατρικού, ψυχολογικού, φαρμακευτικού, οικονομικού και νομικού σώματος, εκ των οποίων ένας Κύπριος και δύο Ιορδανοί.

Από τους Έλληνες αξιωματικούς, οι 31 υπηρετούν στο στρατό ξηράς, οι 7 στην Πολεμική Αεροπορία, οι 5 στο Πολεμικό Ναυτικό, ένας στην Ελληνική Αστυνομία και 5 στο Κοινό Νομικό Σώμα.

Νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο υφυπουργός Αλκ. Στεφανής, επισκέφθηκε τη δημοτική πινακοθήκη Θεσσαλονίκης Casa Bianca, όπου ξεναγήθηκε στην έκθεση «Οι Στρατιωτικοί Άγιοι στο Βυζάντιο».

Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, της απελευθέρωσης της πόλης και της Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo