17.5 C
Athens
19 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    «Καμπάνα» και εξαετής κάθειρξη στο ζεύγος Τσοχατζόπουλου και τον Ζήγρα για το «χρυσό» ασφαλιστήριο στην Ελβετία


    Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης όσον αφορά στην υπόθεση με το περιβόητο ασφαλιστήριο των Άκη Τσοχατζόπουλου, της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη και του Νίκου Ζήγρα, εξάδελφου του πρώην υπουργού, ύψους 500.000 ελβετικών φράγκων.
    Η υπόθεση εκδικάσθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το οποίο με απόφαση που εξέδωσε επέβαλλε στο ζεύγος Τσοχατζόπουλου και τον Ν. Ζήγρα χρηματική ποινή 100.000 ευρώ στον καθένα αλλά και κάθειρξη έξι ετών με αναστολή.
    Σύμφωνα με τη δικογραφία, το επίμαχο συμβόλαιο καταρτίστηκε το Δεκέμβριο του 1998 στην Ελβετία από το Ν. Ζήγρα και σε αυτό εφάπαξ καταβλήθηκαν 500.000 ελβετικά φράγκα. Όμως τα χρήματα αυτά προήλθαν –όπως προκύπτει από την κατηγορία- από παράνομα «δώρα» στον πρώην υπουργό. Τα χρήματα, δε, που προήλθαν από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατέληξαν σε λογαριασμούς στην Ελβετία των Ζήγρα και Σταμάτη.
    «Ευτυχώς έχουμε τα υποβρύχια που αγόρασε ο Τσοχατζόπουλος για να μας θυμίζουν ότι ακόμα είμαστε ελεύθεροι Έλληνες», ανέφερε μεταξύ μετά την ανακοίνωση της απόφασης η υπεράσπιση του πρώην υπουργού και προσέθεσε: «Τους στέλνουν με μαθηματική ακρίβεια στη φυλακή. Έναν άνθρωπο που του χρωστάει η Ελλάδα. Τα υποβρύχια που πήρε στέκονται απέναντι στον Τούρκο τώρα. Ντροπή…».
    Αδυναμία καταβολής της χρηματικής ποινής ύψους 100.000 ευρώ για τον καθένα από τους εντολείς τους, δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν και οι συνήγοροι υπεράσπισης της Β. Σταμάτη και του Ν. Ζήγρα. «Είναι αδύνατον να καταβάλουν αυτό το ποσό. Αδυνατούσε να καταβάλει παράβολο…», ανέφερε ο δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη, ενώ η υπεράσπιση του Ν. Ζήγρα επισήμανε: «Δεν του επαρκεί η σύνταξή του έτσι κι αλλιώς. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρει αυτά τα λεφτά. Είναι 84 ετών…».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ