19.8 C
Athens
17.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Χρυσή Αυγή: Αν δεν ασκηθεί έφεση έρχεται παραγραφή για τους δράστες της επίθεσης στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, προειδοποιούν οι συνήγοροι


    Τον κίνδυνο παραγραφής των αδικημάτων που αντιμετωπίζουν οι χρυσαγίτες δράστες της επίθεσης στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, επισημαίνουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη συγκεκριμένη υπόθεση. Οι συνήγοροι, οι οποίοι χθες ζήτησαν από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής (κατά το μέρος που αφορά στη συγκεκριμένη υπόθεση) κάνουν λόγο για επιλεκτική μετατροπή του κατηγορητηρίου στη συγκεκριμένη υπόθεση αλλά και νομικά εσφαλμένη.
    Αναλυτικά σε κοινή δήλωσή τους οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, Αντώνης Αντανασιώτης, Άγγελος Βρεττός, Μάνος Μαλαγάρης, Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, Τάκης Σαπουντζάκης και Χάρης Στρατής, επισημαίνουν τα εξής: «Η Πολιτική Αγωγή των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, κατέθεσε σήμερα στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας Ι. Μωραϊτάκη αίτηση, ζητώντας να ασκηθεί έφεση από τον αρμόδιο Εισαγγελέα, κατά του μέρους της δικαστικής απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής, που μετέτρεψε το κατηγορητήριο, όσον αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση, από το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας στο πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
    Όπως αναφέρουμε εμπεριστατωμένα στην αίτησή μας και αναπτύξαμε και προφορικά στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, η επιλεκτική αυτή μετατροπή του κατηγορητήριου στη συγκεκριμένη υπόθεση, είναι νομικά εσφαλμένη και έρχεται σε αντίθεση με το αποδεικτικό υλικό της δίκης. Η δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, αποτέλεσε μία από τις τρεις βασικές υποθέσεις που συνεκδίκασε το δικαστήριο. Η εξέτασή της συνέβαλε σημαντικά να αναδειχτεί ο εγκληματικός ναζιστικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής, καθώς και ιδιαίτερα η συνεργασία της με την εργοδοσία, τους εργολάβους της Ζώνης και τους εφοπλιστές, για το χτύπημα του ταξικού σωματείου των εργαζομένων, στοιχείο που καταρρίπτει και το μύθο της δήθεν “αντισυστημικής” δύναμης. Θα οδηγήσει – αν δεν ασκηθεί έφεση από τον αρμόδιο Εισαγγελέα – αφενός στην παραγραφή των αδικημάτων και στην ατιμωρησία των χρυσαυγιτών δραστών της συγκεκριμένης επίθεσης και αφετέρου στην αποστέρηση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου από τη συμβολή των σοβαρών αποδεικτικών στοιχείων της υπόθεσης αυτής, για τη στήριξη του κατηγορητήριου κατά της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.
    Αναμένουμε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα, αφού μελετήσει την αίτησή μας και τα σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία που επικαλούμαστε, να την κάνει δεκτή. Να δώσει έτσι τη δυνατότητα να κριθεί η συγκεκριμένη σοβαρή υπόθεση στο δεύτερο βαθμό, μαζί με τις υπόλοιπες, ώστε να αποκατασταθεί ο ορθός νομικός χαρακτηρισμός της -σύμφωνα και με το παραπεμπτικό βούλευμα- και να καταδικαστούν οι δράστες, με βάση την πραγματική βαρύτητα των εγκληματικών τους πράξεων».


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ