Έφεση κατέθεσε ο εξαφανισμένος Χρ. Παππάς - Δεν σκοπεύει να παραδοθεί λέει ο δικηγόρος του

Κατερίνα Μάνθου 26-10-2020 13:43
Έφεση κατέθεσε ο εξαφανισμένος Χρ. Παππάς - Δεν σκοπεύει να παραδοθεί λέει ο δικηγόρος του
Ανάλογα αιτήματα και από πολιτική αγωγή Φύσσα, Αιγύπτιων ψαράδων και συνδικαλιστών ΠΑΜΕ

Σειρά αιτημάτων για έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που αφορά στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, κατέθεσαν σήμερα στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας συνήγοροι πολιτικής Αγωγής.

Μάλιστα, στα σχετικά αιτήματα συγκαταλέγεται και αυτό του εξαφανισμένου Χρήστου Παππά, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης αν και καταδικασμένος σε 13 χρόνια κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, αίτημα για έφεση κατά της απόφασης που εξέδωσε την περασμένη Πέμπτη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατέθεσαν σήμερα οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, οι συνήγοροι των Αιγύπτιων αλιεργατών, καθώς και οι συνήγοροι των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Στα αιτήματά τους οι συνήγοροι αναφέρουν πως οι ποινές που επιβλήθηκαν στους καταδικασθέντες για τις εν λόγω υποθέσεις είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Ειδικότερα, στην υπόθεση Φύσσα οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής ζητούν μεγαλύτερες ποινές για τους συνεργούς της δολοφονίας του μουσικού, οι οποίοι με την απόφαση καταδικάστηκαν από 7 έως 10 έτη κάθειρξη.

Για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον του Αιγύπτιου Αμπουσίντ Εμπάρακ τόσο για το αδίκημα αυτό όσο και για την ένταξή τους σε εγκληματική οργάνωση, οι συνήγοροί του, Κώστας Παπαδάκης και Θανάσης Καμπαγιάννης, επισημάνουν στο αίτημά τους ότι οι επιβληθείσες ποινές «υπολείπονται κατά των ορίων που προβλέπονται στα σχετικά άρθρα του Ποινικού Κώδικα και δεν εκπληρώνουν την υποχρέωση του άρθρου 79 Π.Κ. για επιβολή δίκαιων και ανάλογων ποινών...».

Ακόμη, η πολιτική αγωγής των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ δήλωσε πως με την αίτησή της ζητεί μετατροπή της κατηγορίας από επικίνδυνη σωματική βλάβη σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ο συνήγορος των συνδικαλιστών Χάρης Στρατής δήλωσε χαρακτηριστικά: «Από την διαδικασία αναδείχθηκε η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και η σχέση της εγκληματικής αυτής πράξης με την ηγεσία. Αν δεν γίνει μετατροπή θα επέλθει παραγραφή».

Εν τω μεταξύ, ο Χρ. Παππάς δια του δικηγόρου του Περικλή Σταυριανάκη κατέθεσε και εκείνος αίτημα για έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που τον καταδίκασε.

«Ασκήθηκε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης κι έτσι μαζί με άλλες εφέσεις ανοίγει ο δρόμος για το εφετείο. Εξακολουθώ να αγνοώ πού είναι ο εντολέας μου…», δήλωσε ο κ. Σαυριανάκης και ερωτηθείς για τον εάν ο Χρ. Παππάς προτίθεται να παραδοθεί σύντομα απάντησε: «Όλες οι αποφάσεις μπορούν να αναθεωρηθούν, αλλά έως τώρα δεν έχω γνώση για αλλαγή προθέσεων…».

 
 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo