Χρυσή Αυγή: Μεγαλύτερες ποινές για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες, ζητούν οι συνήγοροι

Κατερίνα Μάνθου 26-10-2020 07:03 Τελευταία ενημέρωση: 26-10-2020 07:06
Χρυσή Αυγή: Μεγαλύτερες ποινές για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες, ζητούν οι συνήγοροι
Θα υποβάλλουν αίτημα για έφεση

Έφεση κατά της απόφαση που εξέδωσε την περασμένη Πέμπτη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα κατά του σκέλους της εκείνου που αφορά στην επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων, προτίθενται να ζητήσουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής Κων. Παπαδάκης και Θανάσης Καμπαγιάννης.

Ειδικότερα σήμερα οι συνήγοροι των Αιγύπτιων αλιεργατών θα επισκεφθούν τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών στον οποίο και θα υποβάλλουν αίτημα για άσκηση έφεσης κατά της απόφασης όσον αφορά ποινές που επιβλήθηκαν στους καταδικασθέντες για τη συγκεκριμένη επίθεση. Όπως αναφέρουν οι συνήγοροι οι ποινές που επιβλήθηκαν στους δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον του Αμπουσίντ Εμπάρακ τόσο για το αδίκημα αυτό όσο και για την ένταξή τους σε εγκληματική οργάνωση, είναι χαμηλές.

Υπενθυμίζεται ότι για την επίθεση εις βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων καταδικάστηκαν οι Δημήτρης Αγριογιάννης, Μάρκος Ευγενικός, Θωμάς Μαρίας και Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος με ποινή, κατά συγχώνευση, 7 ετών κάθειρξης ο καθένας και ο πυρηνάρχης Περάματος Αναστάσιος Πανταζής ο οποίος καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη και ποινή φυλάκισης 24 μηνών. Οι Αγριογιάννης , Ευγενικός και Πανταζής οδηγήθηκαν στην φυλακή καθώς το δικαστήριο δεν τους χορήγησε αναστολή στην εκτέλεση των ποινών.

Η επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων είχε γίνει μετά τις 3 τα ξημερώματα το καλοκαίρι του 2012. Οι τέσσερις αλιεργάτες εργάζονταν στα καΐκια της Ιχθυόσκαλας και διέμεναν σε μονοκατοικία στο Ικόνιο Περάματος.

Συγκεκριμένα, 20 άτομα – 10 σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε εκδώσει τότε η ΕΛ.ΑΣ. – επιβαίνοντα σε 10 μηχανάκια αφού έσπασαν τα παράθυρα της οικίας πέταξαν καπνογόνα και φωνάζοντας και βρίζοντας κραδαίνοντας ρόπαλα και ξύλα επιτέθηκαν στους τέσσερις ψαράδες που βρήκαν μέσα στο σπίτι. Οι τρεις που κοιμούνταν στο σπίτι κατάφεραν να αποφύγουν την επίθεση, ο τέταρτος, όμως, ο οποίος κοιμόταν στην ταράτσα της μονοκατοικίας δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να δεχτεί το μένος των Χρυσαυγιτών, οι οποίοι τον χτυπούσαν αλύπητα και τον τραυμάτισαν πολύ σοβαρά.

Ο άνδρας αυτός είναι ο Αμπουσίντ Εμπάρακ, πατέρας τριών παιδιών, στον οποίο προκάλεσαν βαρύτατο διπλό κάταγμα στην κάτω γνάθο και στα ρινικά οστά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo