Μητσοτάκης: 15.000 προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις την επόμενη πενταετία - Τολμηρό εξοπλιστικό πρόγραμμα

Newsroom L&O 25-10-2020 21:18 Τελευταία ενημέρωση: 25-10-2020 22:09
Μητσοτάκης: 15.000 προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις την επόμενη πενταετία - Τολμηρό εξοπλιστικό πρόγραμμα
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι αναφαίρετο μονομερές δικαίωμα της χώρας η επέκταση στα 12 μίλια

Την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με έμψυχο δυναμικό, με την πρόσλησψη εντός της επόμενης πενταετίας 15.000 στελεχών ανακοίνωσε πριν λίγο από το Βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του για την πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού Οικονομικών.

Ο πρωθυπουργός, επίσης, έκανε λόγο για αναμόρφωση της στρατιωτικής θητείας, σημειώνοντας ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι σχετικές ανακοινώσεις.

Επίσης, κάλεσε όλα τα κόμματα να στηρίξουν τις σχετικές αλλαγές που θα ενισχύσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα, τονίζοντας ότι είναι αναφαίρετο μονομερές δικαίωμα της χώρας η επέκταση στα 12 μίλια.

"Πρώτη η ΝΔ το άσκησε ξεκινώντας από το Ιόνιο. Υποχρέωση της χώρας είναι να υπερασπίζεται την κυριαρχία της, η οποία εκτείνεται στη θάλασσα στα 6 μίλια και στον εναέριο χώρο στα δέκα" είπε ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον κ.Τσίπρα.

"Γνωρίζετε ότι και επί ημερών σας υπήρχαν ουκ ολίγες navtex που έγιναν μεταξύ 6-12 μιλίων. Να είστε πιο προσεκτικός".

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις, και έδωσε έμφαση στο εξοπλιστικό πρόγραμμα.

"Πήραμε την απόφαση να δρομολογήσουμε ένα τολμηρό αλλά λελογισμένο εντός των αντοχών της οικονομίας εξοπλιστικό πρόγραμμα" είπε και αναφέρθηκε σε αντικατάσταση των παλαιών Μιράζ 2000 με 18 Ραφάλ, αναβάθμιση 4 φρεγατών και αγορά 4 άλλων φρεγατών Μεκο.

Προανήγγειλε επίσης προσλήψεις 15 χιλιάδων στελεχών στις Ένοπλες Δυνάμεις την επόμενη πενταετία, με δεξιότητες που απαντούν στις τεχνολογικές προκλήσεις της εποχής.

Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα είπε ότι αυτή εμφανίστηκε πριν την πανδημία, και η πρώτη φάση κορυφώθηκε με την εισβολή μεταναστών που απέκρουσε με αποφασιστικότητα η κυβέρνηση, η αστυνομία και οι ένοπλες δυνάμεις.

"Στην ευρύτερη παραβατικότητα της Άγκυρας απαντάμε με νομιμότητα και προστασία των δικαιωμάτων μας σε κάθε σημείο. Απαντάμε με ενεργητική διπλωματία. Δεν το αντιληφθήκατε κ. Τσίπρα, ότι η μεγάλη επιτυχία της χώρας ήταν ότι μετέτρεψε μια ελληνοτουρκική διαφορά σε ευρωτουρκική διαφορά; Έχουμε πια συμπεράσματα της ΕΕ που θέτουν χρονικό όριο τον Δεκέμβριο να αλλάξει στάση ή θα επιβληθούν κυρώσεις" είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Επίσης σημείωσε ότι οι ΗΠΑ "δεν είναι πια ουδέτερες αλλά στηρίζουν τα ελληνικά δίκαια, ενώ κάναμε συμμαχίες με χώρες όπως τα Εμιράτα. Το μόνο που ακούω από εσάς είναι "συγνώμη δεν προφτάσαμε να επεκτείνουμε τα χωρικά ύδατα στο Ιόνιο και έπρεπε να το κάνει η ΝΔ, ούτε ΑΟΖ με Ιταλία προλάβαμε, ούτε τη μερική συμφωνία με την Αίγυπτο. Η κυβέρνηση της ΝΔ τα έκανε αυτά. Όλα αυτά δείχνουν μια ενεργητική εξωτερική πολιτική, η οποία παίρνει μια γενική διατύπωση από το διεθνές δίκαιο και τη μετατρέπει σε απτά αποτελέσματα".

Αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ.Τσίπρας περί πατριωτισμού της αριστεράς, ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι στην εθνική αντίσταση συμμετείχαν όλοι και όχι μόνο η αριστερά, και επιτέθηκε στον κ.Τσίπρα, απαντώντας στις αιτιάσεις του περί εθνικισμού στελεχών της ΝΔ, και αναφέρθηκε στη συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Καμμένο.

Αναφέρθηκε επίσης στη μεταναστευτική πολιτική, και είπε ότι σήμερα βρίσκονται στα νησιά οι μισοί μετανάστες από πέρσι, ενώ επισήμανε την μειωμένη κατά 73% ροή μεταναστών τους τελευταίους μήνες.

Διαβάστε και:

Σκληρή επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα: Μετατρέπεται σε μπούμερανγκ η πρόταση δυσπιστίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo