Νεαρός Παλαιστίνιος νεκρός έπειτα από συμπλοκή με τον ισραηλινό στρατό

lawandorder.gr 25-10-2020 14:55
Νεαρός Παλαιστίνιος νεκρός έπειτα από συμπλοκή με τον ισραηλινό στρατό
Αξιωματούχοι αναφέρουν διαφορετικές αιτίες θανάτου - Ο διευθυντής του νοσοκομείου κάνει λόγο για μώλωπες από χτυπήματα από τον σβέρκο ως την πλάτη

Ένας 18χρονος Παλαιστίνιος πέθανε την Κυριακή το πρωί έπειτα από συμπλοκή με τις ισραηλινές δυνάμεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι, οι οποίοι όμως αναφέρουν διαφορετικές αιτίες θανάτου.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ο Άμερ Άμπντελ Ράχιμ Σανούμπερ, 18 ετών, «χτυπήθηκε σοβαρά» προτού διακομιστεί τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή σε νοσοκομείο της Ραμάλα.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, διευκρίνισε ότι «το σώμα του μάρτυρα (…) έφερε μώλωπες από χτυπήματα από τον σβέρκο ως την πλάτη».

Ο ισραηλινός στρατός παραδέχθηκε ότι ο νεαρός ενεπλάκη σε ένα περιστατικό με στρατιώτες, αλλά αρνήθηκε ότι αυτοί τον χτύπησαν.

Συμφώνα με τον ισραηλινό στρατό, στρατιώτες αναπτύχθηκαν στη διάρκεια της νύκτας στην Τούρμους Άγια, ένα χωριό βόρεια της Ραμάλα, αφού ενημερώθηκαν ότι κάποιοι έριχναν πέτρες εναντίον ενός ισραηλινού αυτοκινήτου.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο ύποπτοι διέφυγαν πεζή μόλις έφτασε ο στρατός (…) αλλά την ώρα που έφευγε ένας από τους υπόπτους έχασε τις αισθήσεις του, έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του. Ο ύποπτος δεν χτυπήθηκε από τους στρατιώτες», υποστήριξε ο ισραηλινός στρατός, διευκρινίζοντας ότι στον νεαρό παρασχέθηκαν μάταια οι πρώτες βοήθειες επί τόπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo