17.6 C
Athens
16.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    Θρίλερ με τον Λαγό – Οι κινήσεις της Δικαιοσύνης ώστε να τρέξει ο χρόνος για άρση της ασυλίας του


    Την ώρα που οι καταδικασθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής έχουν μεταφερθεί πλέον στα κελιά τους για να εκτίσουν τις πολυετείς καθείρξεις που τους επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, σε θρίλερ εξελίσσεται η περίπτωση του Γιάννη Λαγού, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες καλυπτόμενος πίσω από την ασυλία που του παρέχει η ιδιότητά του ως ευρωβουλευτή.
    Χθες, με διαδικασίες – εξπρές η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε το απόσπασμα της δικαστικής απόφασης που αφορά στην καταδίκη του Γ. Λαγού στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ώστε να αρχίσουν να τρέχουν οι διαδικασίες για την άρση της ασυλίας του.
    Ο φάκελος με τα στοιχεία τα δικογραφίας για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και την βαριά καταδίκη του Ιωάννη Λαγού (κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης) που διαβιβάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο φέρει την υπογραφή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πλιώτα αλλά και του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών Ιωάννη Μωραϊτάκη.
    Πάντως, η όλη διαδικασία αναμένεται να είναι χρονοβόρα και είναι βέβαιο πως η πλευρά του καταδικασθέντα ευρωβουλευτή θα εξαντλήσει κάθε μέσο ώστε να μην αποφασιστεί η άρση της ασυλίας του.
    Ήδη, χθες έγινε γνωστό ότι ο Γ. Λαγός καταθέτει έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που τον καταδίκασε και διέταξε τη φυλάκισή του. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Λαγός θα υποβάλει το εφετήριο στη νομική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για να ζητήσει να μην κινηθεί η διαδικασία άρσης ασυλίας του.
    Οι φυλακές που οδηγήθηκαν οι χρυσαυγίτες
    Πλέον, όλοι οι καταδικασθέντες για την υπόθεσης της Χρυσής Αυγής (πλην του Γ. Λαγού και του Χρ. Παππά που αναζητείται) οδηγήθηκαν στις φυλακές. Συνολικά από τους 37 καταδικασμένους (από τους συνολικά 39), οι 27 θα οδηγηθούν στις φυλακές Δομοκού. Μεταξύ αυτών θα βρίσκεται και η ηγετική ομάδα, ήτοι οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Γιώργος Γερμενής. Στις φυλακές Ελαιώνα Θηβών αναμένεται να οδηγηθεί η πρώην αστυνομικός Βενετία Πόπορη ενώ εκ των υπολοίπων οκτώ, τρεις θα οδηγηθούν στις φυλακές Μαλανδρίνου (οι Ματθαιόπουλος, Ρουπακιάς, Καζατζόγλου) και έξι στα Τρίκαλα.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ