20.8 C
Athens
18.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Υπ. Δικαιοσύνης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς της στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων ως ποινή για όσους καταδικάζονται


    Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να επανέλθει η ποινή της στέρησης πολιτικών για όσους καταδικάζονται με αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Η ποινή της στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων είχε καταργηθεί με τον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα όμως και μετά τις διαπιστώσεις ότι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, όπως για παράδειγμα κρίθηκαν οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν μέσα από τις φυλακές, το όλο θέμα επανεξετάζεται.
    Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας σε συνέντευξή που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό, σημειώνοντας πως το όλο ζήτημα είναι υπό εξέταση από την επιτροπή παρακολούθησης του νέου Ποινικού Κώδικα.
    Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει ο υπουργός Δικαιοσύνης στις αρχές του μήνα η εισήγηση της επιτροπής που παρακολουθεί την εφαρμογή των νέων διατάξεων είναι η επιστροφή της επίμαχης ρύθμισης που αφαίρεσε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις εκλογές του 2019 με αποτέλεσμα σήμερα τα στελέχη της Χρυσής Αυγής να διατηρούν πολιτικά δικαιώματα και να μπορούν να μετέχουν σε εκλογικές αναμετρήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ