Χειροπέδες σε 49 αλλοδαπούς και στους 5 διακινητές τους στην Ηγουμενίτσα

Newsroom L&O 23-10-2020 15:25
Χειροπέδες σε 49 αλλοδαπούς και στους 5 διακινητές τους στην Ηγουμενίτσα
Οι αρχές προχώρησαν σε ευρείας κλίμακας επιχείρηση από ξηράς και θάλασσας

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη σαράντα 49 αλλοδαπών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος, καθώς και στη σύλληψη των πέντε αλλοδαπών διακινητών τους, ηλικίας 27, 28, 29, 31 και 30 ετών προχώρησαν η Αστυνομία και το Λιμενικό το πρωί της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, έπειτα από έρευνα προχώρησαν σε ευρείας κλίμακας επιχείρηση από ξηράς και θάλασσας, για τον εντοπισμό ύποπτου σκάφους, οχημάτων και δραστών που θα μετέφεραν παράνομα αλλοδαπούς προς τις Ιταλικές ακτές.

Εθχές εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή Αλωνάκι της Πρέβεζας, ένα Ε.Ι.Χ. και δύο φορτηγά τύπου ΒΑΝ, από τα οποία αποβιβάστηκε ικανός αριθμός αλλοδαπών, με τους οδηγούς τους, καθώς και ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επιβιβάστηκαν οι αλλοδαποί διακινούμενοι, με το πλήρωμά του. 

Άμεσα περιπολικά σκάφη των οικείων Λιμενικών Αρχών Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας, ακινητοποίησαν ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο διαπιστώθηκε, κατόπιν διενέργειας ελέγχου, ότι επέβαιναν 49 αλλοδαποί στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων και πλήρωμά του το οποίο συνελήφθη. Παράλληλα, στελέχη των οικείων Λιμενικών Αρχών, ακινητοποίησαν τα προαναφερθέντα Ι.Χ. οχήματα μεταφοράς-συνοδείας και συνελήφθησαν οι οδηγοί τους. 

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το εν λόγω ιστιοφόρο σκάφος, τα ανωτέρω Ι.Χ. οχήματα, χρηματικά ποσά και πλήθος καρτών sim, συσκευών κινητών τηλεφώνων και συναφής τεχνικός εξοπλισμός που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα για τις συνεννοήσεις των μελών τους και τη διοργάνωση της μεταφοράς. 

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας & Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων συνέλλεγε και αξιολογούσε πληροφορίες που αφορούσαν σε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών.

Υπό το συντονισμό της ΔΑΠΘΑΣ διερευνάται η συμμετοχή περαιτέρω εμπλεκομένων μελών καθώς και η εις βάθος επεξεργασία – ανάλυση όλων των στοιχείων - πειστηρίων, καθώς διαφαίνεται ότι δρούσαν στο πλαίσιο ενός ευρύτερου οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών με σκοπό το παράνομο κέρδος, θέτοντας τη ζωή των μεταφερόμενων σε κίνδυνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo