Δίκη Χρυσής Αυγής: Άφαντος ο Χρήστος Παππάς - Έφοδος της Αστυνομίας σε τρία σπίτια

Newsroom L&O 22-10-2020 19:43 Τελευταία ενημέρωση: 22-10-2020 20:08
Δίκη Χρυσής Αυγής: Άφαντος ο Χρήστος Παππάς - Έφοδος της Αστυνομίας σε τρία σπίτια
Ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης αναζητείται για να οδηγηθεί στη φυλακή

Από την Αστυνομία έχουν ξεκινήσει έρευνες προκειμένου να εκτελεστεί η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Χρήστου Παππά, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί.

Λίγο μετά τις 16:30 το απόγευμα, μετέβη στο σπίτι του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, αστυνομικός προκειμένου να του επιδώσει το ένταλμα σύλληψης. Δύο ώρες αργότερα και αφού δεν είχε δώσει σημάδια ζωής, εμφανίστηκε οικείο του πρόσωπο και τότε οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής στου Παπάγου. Παρέμειναν εκεί επί 15 λεπτά και αποχώρησαν.

Κλιμάκια της Ασφάλειας έκαναν έρευνες συνολικά σε τρία σπίτια του ναζιστή υπαρχηγού της οργάνωσης, ένα στο Ίλιον και δύο στου Παπάγου, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ αναμένεται έρευνα σε ένα ακόμα σπίτι ιδιοκτησίας του στα Γιάννενα.

Ο Χρήστος Παππάς, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, είχε την υποχρέωση, βάσει περιοριστικών όρων, να δίνει το παρών κάθε 1η του μηνός, στο αστυνομικό τμήμα Παπάγου, κάτι που τηρούσε μέχρι και αυτό το μήνα απαράβατα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μέχρι το 2015 από το δικαστήριο του είχαν επιβληθεί οι όροι να παρουσιάζεται τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, αλλά αυτό άλλαξε με βούλευμα και μεταβλήθηκε σε μία φορά το μήνα, κάτι που τηρούσε απολύτως τυπικά μέχρι και αυτό το μήνα. Τις τελευταίες μέρες όμως έχει εξαφανιστεί.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν πιθανό να εμφανιστεί τελευταίος, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν για να δημιουργήσει εντυπώσεις, αλλά αυτό δεν μειώνει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό και την σύλληψη του.

Μέχρι αυτή την ώρα, μετά την εμφάνιση και των τελευταίων του «διευθυντηρίου» της οργάνωσης που προσήλθαν αυτοβούλως, στη ΓΑΔΑ κρατούνται συνολικά 22 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός Νίκος ΜΙχαλολιάκος, ενώ άλλοι 10, ανάμεσα τους και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος συνελήφθησαν στο Εφετείο, όπου ήταν παρόντες την ώρα της ανακοίνωσης της τελικής απόφασης και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Μεταγωγών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo