22.3 C
Athens
21.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Χρυσή Αυγή: Ποιοι οδηγούνται στη φυλακή και ποιοι μένουν εκτός – Όλα τα ονόματα


    Το δρόμο για τη φυλακή παίρνουν πλέον 39 συνολικά άτομα μετά την απόφαση που έλαβε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δίκαζε την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
    Το δικαστήριο αποφάσισε να μην τους χορηγήσει αναστολές, γεγονός που σημαίνει πως και οι 39 θα πρέπει να οδηγούνται ένας-ένας σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.
    Η αυλαία της πολύκροτης και ιστορικής δίκης έπεσε σήμερα λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη έπειτα από διάσκεψη μιας ώρας, ανακοίνωνε ποιοι από τους 57 αρχικά ενόχους, θα πρέπει να πάρουν το δρόμο για τις φυλακές.
    Όμως μέχρι να φτάσει το δικαστήριο στην σημερινή ιστορική ετυμηγορία του χρειάστηκε να συνεδριάσει 465 φορές μέσα σε χρονικό διάστημα 5,5 ετών. Μάλιστα, για την έκδοση των αποφάσεων επί της ενοχής, των ελαφρυντικών και των αναστολών χρειάστηκαν 12 συνεδριάσεις.
    Σήμερα, όταν, δε, ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου κάποιοι μέσα στην αίθουσα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, ενώ οι αστυνομικοί, η παρουσία των οποίων ήταν από νωρίς έντονη, φόρεσαν χειροπέδες στον Αρτέμη Ματθαιόπουλο και στους άλλους καταδικασθέντες που βρίσκονταν στο δικαστήριο και δεν τους χορηγήθηκε αναστολή. Μάλιστα ακούστηκαν συνθήματα όπως «ο Παύλος ζει» και «οι Ναζί στη φυλακή».
    Αναλυτικά στις φυλακές οδηγούνται με την απόφαση του δικαστηρίου οι: Νίκος Μιχαλολιάκος γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής και οι πρώην βουλευτές του Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Χρήστος Παππάς. Όλοι έχουν κριθεί ένοχοι από το δικαστήριο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και τους έχει επιβληθεί κάθειρξη 13 ετών και ποινή φυλάκισης από 6 μέχρι 8 μήνες. Εξαίρεση αποτελεί ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος στον οποίο το δικαστήριο επέβαλλε κάθειρξη δέκα ετών.
    Για τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα, στη φυλακή οδηγούνται οι: Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι δολοφόνησε τον μουσικό και έχει καταδικασθεί σε ισόβια για την ανθρωποκτονία του μουσικού και σε κάθειρξη 14 ετών για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Ακόμη, στη φυλακή για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας Φύσσα οδηγούνται οι: Ιωάννης Άγγος, Α. Αναδιώτης, Ελπιδοφόρος Καλαρύτης, Ιωάννης Κομιάνος, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Σταμπέλος, Αθανάσιος Τσόρβας, Νικόλαος Τσόρβας, Αριστοτέλης Χρυσαφίτης, Γεώργιος Πατέλης, Λέων Τσαλίκης και Ιωάννης Καζαντζόγλου.
    Για την επίθεση εις βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων στη φυλακή οδηγούνται οι: Δ. Αγριογιάννης, Μάρκος Ευγενικός καταδικασμένοι και οι δυο σε επταετή κάθειρξη και ο Αναστάσιος Πανταζής πρώην πυρηνάρχης Περάματος, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε 10ετή κάθειρξη και ποινή φυλάκισης 24 μηνών.
    Οι καταδικασθέντες που οδηγούνται στη φυλακή για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση είναι: Νικόλαος Αποστόλου (κάθειρξη 7 ετών), Αντώνης Γρέγος (κάθειρξη 6 ετών), Πολύβιος Ζησιμόπουλος (6 έτη), Παναγιώτης Ηλιόπουλος (κάθειρξη 7 ετών), Νικόλαος Κούζηλος (7 έτη), Διονύσιος Λιακόπουλος (έξι έτη κάθειρξη), Νικόλαος Μίχος (έξι έτη, του είχε αναγνωριστεί ελαφρυντικό), Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης (έξι έτη κάθειρξη), Θωμάς Μπαρέκας (έξι έτη και 2 μήνες), Νίκος Παπαβασιλείου (έξι έτη), Βενετία Πόπορη (7 έτη κάθειρξη), Βασίλειος Σιατούνης (έξι έτη), Χρήστος Στεργιόπουλος (έξι έτη) και Αθανάσιος Στράτος (έξι χρόνια) Γ. Τσακανίκας.
    Να σημειωθεί πως οι Στεργιόπουλος και Λιακόπουλος έχουν καταδικασθεί με άλλη απόφαση για τη δολοφονία του Πακιστανού μετανάστη Λουκμαν Σαχζάτ. Η καταδίκη τους είναι σε δεύτερο βαθμό. Ήδη είχαν εκτίσει τα 3/5 της ποινής τους και ήταν εκτός φυλακής. Τώρα επιστρέφουν σε αυτή για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
    Οι εκτός φυλακής
    Από τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής εκτός φυλακής με τους όρους της εγγυοδοσίας των 20.000 ευρώ της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους κάθε 1 και 15 του μήνα, είναι οι: οι Μιχάλης Αρβανίτης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Ευστάθιος Μπούκουρας, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτρης Κουκούτσης. Ακόμη εκτός φυλακής είναι χωρίς όρους οι: Σταύρος Σαντοριναίος, Γεώργιος Σκάλκος, Γεώργιος Δήμου, Θωμάς Μαρίας, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Ιωάννης Καστρινός, Αριστόδημος Δασκαλάκης, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Αναστάσιος Χίλιος, Μαργαρίτα Μικελάτου, Χρήστος- Αντώνιος Χατζηδάκης, Θεόδωρος Στέφας και Θεώνη Σκαρπέλη.
    Διαβάστε και:
    Στη ΓΑΔΑ Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Γερμενής, Ηλιόπουλος και άλλα στελέχη


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ