ΕλΕΔΑ: Ορόσημο για την Ελληνική Δημοκρατία η αναγνώριση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης

Newsroom L&O 22-10-2020 15:30 Τελευταία ενημέρωση: 22-10-2020 17:35
ΕλΕΔΑ: Ορόσημο για την Ελληνική Δημοκρατία η αναγνώριση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης
Η δημοκρατία οφείλει να μην επιτρέψει να διαβρωθεί ξανά κανένα τμήμα του κράτους από τους νεοναζί, τονίζει η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

«Ορόσημο» για την Ελληνική Δημοκρατία αποτελεί η αναγνώριση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, αναφέρει η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας, πως πριν από κάποια χρόνια δεν ήταν αυτονόητο ότι οι νεοναζί θα λογοδοτήσουν στους θεσμούς του κράτους δικαίου για την έκνομη δράση τους.

Επίσης, η επακόλουθη φυλάκιση της ηγετικής ομάδας «σηματοδοτεί το τέλος της ατιμωρησίας των εχθρών του δημοκρατικού πολιτεύματος και αποτελεί το κεφάλαιο που κλείνει τον κύκλο της ανεύθυνης αμεριμνησίας του κρατικού μηχανισμού», σημειώνει.

Το τέλος της δικαστικής διαδικασίας, επισημαίνει η Ένωση, «αναγκαστικά ανοίγει το κεφάλαιο της διερεύνησης των σχέσεων της ναζιστικής συμμορίας με θύλακες στα σώματα ασφαλείας και γενικότερα στον κρατικό μηχανισμό. Η δημοκρατία οφείλει να μην επιτρέψει να διαβρωθεί ξανά κανένα τμήμα του κράτους από τους νεοναζί».

Παράλληλα, υπογραμμίζει, πως απαιτείται αναίρεση των πολιτικών εκείνων επιλογών που «επιφέρουν τον εκφασισμό τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας και δομών του κρατικού μηχανισμού. Και αυτό είναι θέμα ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας».

Διαβάστε και:

Στη φυλακή το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής και ο Ρουπακιάς - Στα κελιά οδηγούνται 38 άτομα

Παραδόθηκαν Κασιδιάρης, Γερμενής και Πατέλης - Θα οδηγηθούν στη φυλακή

Ποιες φυλακές θα «υποδεχτούν» τους 38 καταδικασμένους της Χρυσής Αυγής

Δάκρυα και λυγμοί ανακούφισης από τη Μάγδα Φύσσα στο άκουσμα της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή

Απόφαση για Χρυσή Αυγή: Για ημέρα Δικαιοσύνης μιλούν οι δικηγόροι - Τι είπε η Μ. Φύσσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo