Απόφαση για Χρυσή Αυγή: Για ημέρα Δικαιοσύνης μιλούν οι δικηγόροι - Τι είπε η Μ. Φύσσα

Κατερίνα Μάνθου 22-10-2020 14:41 Τελευταία ενημέρωση: 22-10-2020 15:23
Απόφαση για Χρυσή Αυγή: Για ημέρα Δικαιοσύνης μιλούν οι δικηγόροι - Τι είπε η Μ. Φύσσα
Κ Παπαδάκης: «Η προσπάθεια νομιμοποίησης του ναζισμού δεν πέρασε στην Ελλάδα» - Θ. Καμπαγιάννης: «Είναι μέρα που εξακολουθούμε να ζητάμε δικαιοσύνη»

Δικαίωση για την οικογένεια Φύσσα και για όλα τα θύματα του ναζισμού χαρακτηρίζουν την απόφαση συνήγοροι της οικογένειας του αδικοχαμένου μουσικού και δικηγόροι της πολιτικής αγωγής, με τη Μάγδα Φύσσα να λέει με νόημα «μακάρι ο Παύλος να ζούσε».

«Δεν είναι δικαίωση για τον Παύλο, αλλά για όλους εμάς που βρισκόμαστε εδώ. Μακάρι ο Παύλος να ζούσε, να ήταν ένας από τους σακατεμένους που έχουν αφήσει, αλλά τουλάχιστον ζουν...», είπε η Μάγδα Φύσσα.

Ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, τόνισε ότι «σήμερα δεν είναι μέρα που μπορούμε να πανηγυρίζουμε όψιμα. Είναι μέρα που εξακολουθούμε να ζητάμε δικαιοσύνη. Απέναντι στην οικογένεια Φύσσα είχαμε χρέος και θεωρούμε ότι το εκπληρώσαμε και θα συμπορευτούμε και στο εφετείο για να υπερασπιστούμε αυτήν την απόφαση. Τα θύματα ζητούν δικαιοσύνη και αποζημίωση. Θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση γι' αυτούς».

Ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης σημείωσε ότι «η 22α Οκτωβρίου του 2020 είναι ημέρα Δικαιοσύνης, είναι η μέρα που τελείωσε η δική μετά από 5,5 χρόνια και δύο ημέρες, και 465 συνεδριάσεις. Η απόφαση ήταν ανάλογη και δίκαιη σύμφωνα με τη βαρύτητα των αδικημάτων. Η προσπάθεια νομιμοποίησης του ναζισμού δεν πέρασε στην Ελλάδα, γιατί το δικαστήριο αυτό μαζί με το αντιναζιστικό κίνημα έβαλε ταφόπλακα».

Οι δικηγόροι του ΠΑΜΕ Αντώνης Αντανασιώτης, Άγγελος Βρεττός, Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, Μάνος Μαλαγάρης, Παναγιώτης Σαπουντζάκης και Χάρης Στρατής έκαναν την παρακάτω δήλωση:

«Η απόρριψη των αιτημάτων ανασταλτικής δύναμης των εφέσεων της πλειοψηφίας των περισσοτέρων καταδικασμένων Χρυσαυγιτών, για Διεύθυνση και ένταξη στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση και για τα άλλα σοβαρά εγκλήματά τους, παρά την αντίθετη προκλητική εισαγγελική πρόταση, ανταποκρίνεται στη βαρύτητα των εγκληματικών πράξεών τους, όπως αναγνωρίστηκαν από το Δικαστήριο.

Παρά τις επιεικείς ποινές που επιβλήθηκαν στους εγκληματίες ναζί, οι οδήγηση των περισσότερων από αυτούς στις φυλακές δικαιώνει τα θύματα των εγκληματικών τους πράξεων και ικανοποιεί το αίσθημα δικαίου του λαού μας. 

Ωστόσο για άλλη μια φορά επισημαίνουμε ότι κανένας εφησυχασμός δεν δικαιολογείται γιατί οι ρίζες του φασισμού βρίσκονται βαθιά μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα. Οι εργαζόμενοι και ο λαός μας πρέπει να εντείνουν τον αγώνα τους για την απομόνωση του φασισμού παντού, σε κάθε χώρο δουλειά και μόρφωσης, σε κάθε γειτονιά, στοχεύοντας το ίδιο το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, που τον γεννά και τον τρέφει». 

Διαβάστε και: 

Δάκρυα και λυγμοί ανακούφισης από τη Μάγδα Φύσσα στο άκουσμα της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo