Αυτή είναι η χειρόγραφη επιστολή του 28χρονου δολοφόνου στην οικογένεια της Σούζαν Ίτον

Newsroom L&O 21-10-2020 16:23 Τελευταία ενημέρωση: 21-10-2020 16:30
Αυτή είναι η χειρόγραφη επιστολή του 28χρονου δολοφόνου στην οικογένεια της Σούζαν Ίτον
Το γράμμα που έγραψε ένα μήνα μετά τη δολοφονία

Τον Αύγουστο του 2019, ένα μήνα μετά τη φρικτή δολοφονία της Σούζαν Ίτον, ο Γιάννης Παρασκάκης έγραψε ένα γράμμα στην οικογένεια της βιολόγου μέσα από τις φυλακές της Τρίπολης, όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο zarpanews.gr.

Απευθύνεται στην οικογένεια της αδικοχαμένης Αμερικανίδας βιολόγου αναφερόμενος στο «μεγαλύτερο λάθος» της ζωής του και ζητάει συγγνώμη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν είχε τον έλεγχο του εαυτού του, καθώς μια μορφή ενέργειας είχε μπει μέσα του.

Το γράμμα προς την οικογένεια της Σούζαν Ίτον το έστειλε ο Γιάννης Παρασκάκης από τη φυλακή μαζί με άλλα γράμματα προς την οικογένεια του, στο πατρικό του στο Μάλεμε Χανίων, αλλά οι γονείς του αποφάσισαν να το κρατήσουν και να μην το στείλουν στην οικογένεια της Αμερικανίδας βιολόγου.

Αυτό είναι ολόκληρο το γράμμα που έγραψε ο 28χρονος:

Στο μεταξύ τη δική της συγγνώμη είπε και η μητέρα του δολοφόνου της Susan Eaton. Η Μαρία Παρασκάκη μίλησε για το βάρος που σηκώνει η οικογένειά της και η ίδια προσωπικά στη γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία κάλυψε τη δίκη για τη δολοφονία της Σούζαν Ίτον στο Ρέθυμνο με δύο δημοσιογράφους.

Μεταφρασμένη η δήλωση της μητέρας του Παρασκάκη: «Λυπόμαστε πολύ. Λυπάμαι πραγματικά για ό,τι συνέβη. Υποφέρουμε και εμείς. Φυσικά η πλευρά της άλλης οικογένειας υποφέρει περισσότερο, γιατί έχασαν κάποιον. Αλλά και εμείς είμαστε διαλυμένοι. Εγω προσωπικά είμαι συντετριμμένη. Σε ποιον αρέσει να τον λένε μητέρα δολοφόνου; Ή οικογένεια δολοφόνου;»

Πριν από λίγες μέρες ο Γιάννης Παρασκάκης κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία και τον βιασμό της Susan Eaton ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Πηγή: Zarpanews/Ευτυχία Πενταράκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo