Αφγανιστάν: 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους επειδή ποδοπατήθηκαν σε συγκέντρωση σε προξενείο του Πακιστάν

Newsroom L&O 21-10-2020 09:31 Τελευταία ενημέρωση: 21-10-2020 10:59
Αφγανιστάν: 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους επειδή ποδοπατήθηκαν σε συγκέντρωση σε προξενείο του Πακιστάν
Με την ελπίδα να εξασφαλίσουν βίζα
Τουλάχιστον 15 άνθρωποι, ανάμεσά τους 11 γυναίκες, σκοτώθηκαν όταν ποδοπατήθηκαν στον ανοικτό χώρο όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου και περίμενε με την ελπίδα να εξασφαλίσει βίζα από το προξενείο του Πακιστάν στην πόλη Τζαλαλάμπαντ στο ανατολικό Αφγανιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι σήμερα.

Δέκα άνθρωποι – δύο άνδρες και οκτώ γυναίκες-- τραυματίστηκαν, δήλωσε ο Ζάχερ Άντελ εκπρόσωπος του περιφερειακού νοσοκομείου της Νανγκαρχάρ, της επαρχίας πρωτεύουσα της οποίας είναι η Τζαλαλαμπάντ.

“Δυστυχώς σήμερα το πρωί δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πήγαν σε γήπεδο ποδοσφαίρου” κοντά στο προξενείο, από το οποίο προσπάθησαν να βγουν. “Αυτό προκάλεσε το τραγικό συμβάν”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αταουλάχ Χογκιάνι εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας, ο οποίος έκανε λόγο για 13 τραυματίες.

Οι αρχές του Πακιστάν είχαν σταματήσει να δίνουν βίζα στους Αφγανούς επί επτά μήνες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και γι αυτό τον λόγο είχε συγκεντρωθεί τόσο μεγάλο πλήθος, με κατοίκους από όλη την επαρχία να έχουν συνωστιστεί στην Τζαλαλαμπάντ προκειμένου να εκδώσουν άδεια εισόδου στο Πακιστάν.

Οι τοπικές αρχές τους είχαν ζητήσει να περιμένουν μέσα στο στάδιο του ποδοσφαίρου.

Η Τζαλαλαμπάντ βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Πακιστάν.

Αν και η Καμπούλ κατηγορεί το Ισλαμαμπάντ ότι στηρίζει τους Ταλιμπάν, κάτι που το Πακιστάν αρνείται, περισσότεροι από δύο εκατομμύρια Αφγανοί ζουν πρόσφυγες στο Πακιστάν και τα ταξίδια των Αφγανών στην άλλη πλευρά των συνόρων είναι συχνά.

Καθώς στο Αφγανιστάν δεν επιτρέπεται να βρίσκονται στον ίδιο χώρο άνδρες και γυναίκες, στο στάδιο είχαν χωριστεί σε διαφορετικά σημεία. Εξάλλου σύμφωνα με τον Χογκιάνι, τα περισσότερα θύματα ήταν ηλικιωμένοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo