Όταν ο Τσιόδρας επισκέφθηκε τις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα (εικόνες)

Law and Order 17-10-2020 16:25
Όταν ο Τσιόδρας επισκέφθηκε τις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα (εικόνες)
Οι αίθουσες διδασκαλίας, οι μαθητές και οι ζωγραφιές τους

Με έναν ξεχωριστό τρόπο, μαθητές και εκπαιδευτικοί γιόρτασαν στο σχολείο των φυλακών ανηλίκων Αυλώνα τη διεθνή ημέρα για την πρόσβαση των κρατουμένων στην εκπαίδευση.

Στο συγκεκριμένο γεγονός παραβρέθηκε και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος με ζεστό και προσιτό λόγο μίλησε για την πανδημία, ενώ άκουσε τις ανάγκες των μαθητών.

«Τον ευχαριστώ εκ μέρους των μαθητών μας, τόσο για την παρουσία του στο σχολείο και τη φυλακή, για την οποία έλαβε γνώση ώστε να μπορεί να προτείνει λύσεις, όσο και για την έννοια του για την προστασία των μαθητών μας. Είναι πολύ σημαντικό να μηn κλείσει το σχολείο», δήλωσε ο διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Αυλώνα.

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την Εκπαίδευση στη Φυλακή, οι μαθητές παρουσίασαν μουσικά, θεατρικά και εικαστικά δρώμενα, χόρεψαν, τραγούδησαν και έστειλαν το δικό τους μήνυμα για το πώς αντιλαμβάνονται οι ίδιοι την εκπαίδευση μέσα στις φυλακές και τι σημαίνει για αυτούς το σχολείο.

H ανάρτηση του διευθυντή Πέτρου Δαμιανού στα social media:

Ξεχωριστή μέρα σήμερα στο σχολείο μας...

Γιορτάσαμε τη Διεθνή Ημέρα για την Εκπαίδευση στη Φυλακή...

Μέρα ηλιόλουστη και καθαρή, μέσα κι έξω απ’ την καρδιά μας...

Αναπολήσαμε, έξω στην αυλή του σχολείου, το πώς ξεκινήσαμε πριν από 26 χρόνια βοηθώντας εκπαιδευτικά έναν μαθητή, φτάνοντας στο σήμερα όπου έχουμε πάνω από διακόσιες εξήντα εγγραφές... (αριθμός ρεκόρ, προκαλώντας δημιουργικό πανικό) στο Δημοτικό, το Γυμνάσιο, το Λύκειο και το ΙΕΚ (ποσοστό συμμετοχής περίπου 96%).

Στη συνέχεια, ανέβηκαν στις αίθουσες όπου μαζί με τους δασκάλους τους όλων των βαθμίδων (τους συναδέλφους μου για τους οποίους είμαι περήφανος, για όλους) μίλησαν για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα...

Ένα από τα σπουδαιότερα μαθήματα που έχουν διδαχθεί οι μαθητές μας απ’ την αρχή της χρονιάς...
Μετά πάλι στην αυλή, όπου η χορωδία και η χορευτική ομάδα μας είχαν ετοιμάσει με αγάπη και χαρά, ειδικά για την ημέρα, δύο υπέροχες παραστάσεις.

Στη μουσική και στο χορό παραβρέθηκαν ο διευθυντής και ο αρχιφύλακας του καταστήματος συνοδεύοντας τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος αφού απόλαυσε μαζί μας την παράστασή τους, μίλησε με απλό και ζεστό λόγο για την πανδημία, τους έδωσε, μάλλον μας έδωσε, συμβουλές και πληροφορίες σχετικά και άκουσε με προσοχή τις δικές μας ανάγκες και προτάσεις, υποσχόμενος ότι θα κάνει το ανθρωπίνως δυνατόν στο μέτρο των δυνατοτήτων του για εξεύρεση λύσεων. Τον ευχαριστώ εκ μέρους των μαθητών μας, τόσο για την παρουσία του στο σχολείο και τη φυλακή, για την οποία έλαβε γνώση ώστε να μπορεί να προτείνει λύσεις, όσο και για την έγνοια του για την προστασία των μαθητών μας. Είναι πολύ σημαντικό να μην κλείσει το σχολείο...

Η γιορτή μας ολοκληρώθηκε με εικαστικό τρόπο. Δημιούργησαν ομάδες, κάθε τμήμα μία και... ζωγράφισαν με κέφι, ζωντάνια και έμπνευση... Ίσως βοήθησε η μέρα, η επίσκεψη, αλλά και το θέμα που τους δόθηκε: «Τι σημαίνει για μένα το σχολείο στη φυλακή»...

Ένα μεγάλο ευχαριστώ όχι μόνο στους μαθητές και τους συναδέλφους μου, αλλά και σ’ όλους όσους βρίσκονται δίπλα μας...

Και ευτυχώς για μας και για την Εκπαίδευση στη Φυλακή είσαστε πολλοί, θεσμικοί και μη, ώστε να μας γεμίζετε αισιοδοξία και δύναμη να συνεχίσουμε...

Μέχρι όλοι/ες οι κρατούμενοι/ες να έχουν πρόσβαση στην Εκπαίδευση...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo