• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ο ανεμοστρόβιλος που σάρωσε το Ηράκλειο Αττικής σε νέο αδημοσίευτο βίντεο

lawandorder.gr 15-10-2020 16:08
Ο ανεμοστρόβιλος που σάρωσε το Ηράκλειο Αττικής σε νέο αδημοσίευτο βίντεο
Νέο βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το weatherathens αποτυπώνει καθαρά τον ανεμοστρόβιλο
Εκτεταμένες καταστροφές άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος που σάρωσε το ξημέρωμα της Τρίτης το Ηράκλειο Αττικής, ξεκινώντας από το Γαλάτσι. Νέο βίντεο που δημοσιεύει για πρώτη φορά το weatherathens (από το οποίο πήραμε τη δημοσίευση) αποτυπώνει τον ανεμοστρόβιλο στις 06:02 να προσεγγίζει το Ηράκλειο.

Οι καταστροφές στο Ηράκλειο, τη Νέα Ιωνία και το Γαλάτσι μετά το πέρασμα της καταιγίδας το ξημέρωμα της Τρίτης 13/10/2020 ανέγειραν πολλά ερωτηματικά σχετικά με την αιτία από την οποία προκλήθηκαν. Δεδομένου ότι οι ζημιές αφορούσαν σε πεσμένα δέντρα, ξηλωμένες τέντες και ηλιακούς θερμοσίφωνες, σπασμένες κεραίες κτλ, τα δύο φαινόμενα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν υπεύθυνα για την κατάσταση, είναι κάποιο ισχυρό καθοδικό ρεύμα καταιγίδας ή κάποιος ανεμοστρόβιλος. Εν τέλει, μετά και από τα τελευταία βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για ανεμοστρόβιλο. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόγνωση της σελίδας μας από το βράδυ της Δευτέρας προέβλεπε πιθανούς ανεμοστρόβιλους (σίφωνες ξηράς) στην Αττική το ξημέρωμα της Τρίτης, πιθανότητα που μάλιστα είχε τονιστεί εις διπλούν.

Νέο βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το weatherathens αποτυπώνει καθαρά τον ανεμοστρόβιλο, όπως τον κατέγραψε από την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου ο Θανάσης Ζ. Ο ίδιος αναφέρει ότι ένα απόκοσμο βουητό παρόμοιο με εκείνα που προκαλούν οι κινητήρες μαχητικών αεροπλάνων ακουγόταν επί περίπου 5 λεπτά. Βγαίνοντας στη βεράντα του σπιτιού του στις 06:01 αντίκρυσε τον ανεμοστρόβιλο να προσεγγίζει την περιοχή του Ηρακλείου, έχοντας πρώτα περάσει από το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου και την Καλογρέζα, όπως καταλαβαίνει κανείς από τις ζημιές επισκεπτόμενος την περιοχή. Η ώρα λήψης του βίντεο συνάδει απόλυτα με την ώρα που ο συντάκτης του παρόντος άρθρου άκουσε το βουητό ανεμοστρόβιλου από την περιοχή του Χαλανδρίου, σχετικά κοντά στην περιοχή από την οποία πέρασε ο σίφωνας.

Μερικά ενδιαφέροντα στιγμιότυπα του παραπάνω βίντεο, στα οποία διακρίνεται και ο ανεμοστρόβιλος, είναι τα παρακάτω:

Ένα ακόμη βίντεο που αποτυπώνει την κατάσταση που επικράτησε το ξημέρωμα της Τρίτης στο Ηράκλειο δημοσιεύθηκε από τον Άγγελο Λαμπίρη και δείχνει την ανύψωση και περιστροφή ελαφρών αντικειμένων στον αέρα στις 06:02. Σε κάποια σημεία, μάλιστα, ακούγεται και ο χαρακτηριστικός απόκοσμος ήχος που συνοδεύει τους ανεμοστρόβιλους.

Πηγή: https://weatherathens.blogspot.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo