• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Πάνω από 2.300 εγκαταλελειμμένα οχήματα απομάκρυνε ο Δήμος Αθηναίων σε ένα χρόνο

lawandorder.gr 14-10-2020 17:38
Πάνω από 2.300 εγκαταλελειμμένα οχήματα απομάκρυνε ο Δήμος Αθηναίων σε ένα χρόνο
Δημιουργώντας «νέες» θέσεις στάθμευσης και απαλλάσοντας τις γειτονιές από εστίες μόλυνσης που έθεταν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία

Περισσότερα από 2.300 εγκαταλελειμμένα οχήματα απομάκρυνε από τους δρόμους της πρωτεύουσας ο Δήμος Αθηναίων τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Πιο συγκεκριμένα, από τον Σεπτέμβριο του 2019 έχουν απομακρυνθεί από τις γειτονιές της Αθήνας 1.194 δίκυκλα και 1.126 αυτοκίνητα, δηλαδή συνολικά 2.320 οχήματα, δημιουργώντας έτσι «νέες» θέσεις στάθμευσης αλλά και απαλλάσοντας τις γειτονιές από εστίες μόλυνσης που έθεταν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Εκτός από ειδικούς ελεγκτές τους δήμου, που πραγματοποιούν ελέγχους και αυτοψίες καθημερινά καταγράφοντας τα εγκαταλελειμμένα οχήματα, μπορούν και οι δημότες να τα επισημαίνουν στο δήμο καλώντας τον τηλεφωνικό αριθμό 1595 ή μέσω Διαδικτύου με την πλατφόρμα novoville.

«Έχουμε ήδη μπει στη διαδικασία να κλείσουμε μία μεγάλη πληγή που ταλαιπωρεί την Αθήνα εδώ και δεκαετίες» δήλωσε, μεταξύ άλλων, σχετικά ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo