17.2 C
Athens
13 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Έφτασε η ώρα των ποινών για τα μέλη της Χρυσής Αυγής – Ποιες είναι οι υποψήφιες φυλακές


    Σε φυλακές της ενδοχώρας θα φυλακιστούν τα καταδικασμένα μέλη της Χρυσής Αυγής, που εντός της ημέρας αναμένεται να μάθουν τις ποινές που θα τους επιβληθούν και κατ΄ επέκταση και τα σωφρονιστικά καταστήματα που θα οδηγηθούν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
    Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. οι πρώην βουλευτές και τα στελέχη του ακροδεξιού μορφώματος θα οδηγηθούν σε φυλακές της ενδοχώρας, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως υποψήφιες φυλακές για την κράτησή τους είναι αυτές σε Λάρισα, Βόλο, Μαλανδρίνο, Αγίου Στεφάνου Πάτρα, Τρίπολη, Κομοτηνή, Σέρρες, Τρικάλων, Ιωαννίνων και Θεσσαλονίκης.
    Σύμφωνα με πηγές από την γενική γραμματεία αντεγκληματικής πολιτικής, αποκλείονται οι φυλακές που βρίσκονται σε νησιά.
    Μόνο δεδομένο, αποτελεί το γεγονός πως ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, ο Γιώργος Ρουπακιάς, θα μεταφερθεί είτε στις φυλακές της Άμφισσας, είτε στο Δομοκό, που «ασφυκτιούν» καθώς οι κρατούμενοι ξεπερνούν τον προβλεπόμενο αριθμό.
    Διαθέσιμα κελιά, υπάρχουν και στις παλιές γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, νυν κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού 2.
    Μάλιστα πριν από 3 ημέρες στελέχη του υπουργείου προστασίας του Πολίτη μετέβησαν στο σημείο προκειμένου να το ελέγχουν τους χώρους. Πηγές της από την ΕΛ.ΑΣ. πάντως σημειώνουν πως «δύσκολα θα επιλεγούν οι φυλακές Κορυδαλλού καθώς θα πρέπει τα καταδικασμένα μέλη της Χρυσής Αυγής να είναι τόσο χωριστά μεταξύ τους, όσο και να μην υπάρχει καμία πιθανότητα επαφής τους με ποινικούς και άτομα καταδικασμένα για τρομοκρατία».
    Πρακτικά ο σχεδιασμός προβλέπει διαφορετικές ώρες προαυλισμού για τα μέλη της Χρυσής Αυγής και επ’ ουδενί επαφή είτε μεταξύ τους, καθώς είναι στα «μαχαίρια» αρκετοί βουλευτές, αλλά και με άτομα εντός φυλακών, όπως στελέχη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της φωτιάς» και της «17Ν».
    Οι συλλήψεις
    Αμέσως μόλις γίνουν γνωστές οι ποινές και αφού γνωστοποιηθούν στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, έρχεται η σειρά της ΕΛ.ΑΣ. που με μεικτά κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής, της ασφάλειας και της ΕΚΑΜ, θα ξεκινήσουν να συλλαμβάνουν τα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης.
    Οι συλλήψεις αυτές θα είναι ταυτόχρονες και άμεσες, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές εκτιμήσεις, δεν αποκλείεται πολλοί από τους χρυσαυγίτες, είτε να παραδοθούν στα οικεία αστυνομικά τμήματα των περιοχών που διαμένουν, είτε να… στήσουν σόου για να συσπειρώσουν όσους οπαδούς ακόμη τους στηρίζουν.
    Διαβάστε επίσης:
    Δίκη Χρυσής Αυγής: Στην τελική ευθεία για τις ποινές – Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ