• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Προβλήματα από τη νεροποντή στην Αττική - Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία μετά τις πτώσεις δέντρων (βίντεο-εικόνες)

lawandorder.gr 13-10-2020 07:43 Τελευταία ενημέρωση: 13-10-2020 12:39
Χείμαρροι οι δρόμοι στην Αττική - Πηγή εικόνας: ΕΡΤ
Προβλήματα από τη νεροποντή στην Αττική - Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία μετά τις πτώσεις δέντρων (βίντεο-εικόνες)
Χείμαρροι οι δρόμοι της Αττικής - Προβλήματα στην κυκλοφορία - Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία του ΗΣΑΠ

Έντονες βροχές σάρωσαν την Αττική τα ξημερώματα της Τρίτης. Η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων και πτώσεις δέντρων σε Χαϊδάρι, Περιστέρι, Ν. Ηράκλειο, Ν. Ιωνία, Πειραιά και στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, στο Ν. Ηράκλειο ένα ξαφνικό μπουρίνι σάρωσε γειτονιές μέσα σε διάστημα μόλις 2,5 λεπτών ξηλώνοντας κεραμοσκεπές, ηλιακούς και προκαλώντας ζημιές σε αυτοκίνητα και δίκυκλα από τις πτώσεις δέντρων, όπως δείχνουν εικόνες από την τηλεόραση της ΕΡΤ.

Σε άλλα σημεία της Αττικής, σε χειμάρρους μετατράπηκαν πολλοί δρόμοι, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία.

Διακοπές κυκλοφορίας λόγω πτώσης δέντρων

Λόγω πτώσης δέντρων σε περιοχές της Αττικής, υπάρχουν διακοπές κυκλοφορίας στα εξής σημεία:
  • Στο Νέο Ηράκλειο, επί της Λ. Κύμης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Μεταμόρφωση από το ύψος της συμβολής της με την οδό Μαρίνου Αντύπα
  • Επί της οδού Μαρίνου Αντύπα, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Φιλοθέης
  • Επί της οδού Ανατολής από το ύψος της οδού Ήρας

Επί ποδός η Πυροσβεστική

Συγκεκριμένα, πάνω από 125 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και κοπές δένδρων στην Αττική δέχθηκε το πρωί το κέντρο της Πυροσβεστικής, ενώ οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές μετατράπηκαν σε ποτάμια από την καταρρακτώδη βροχή που έπληξε το λεκανοπέδιο τα ξημερώματα.

 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι περιοχές που παρουσιάστηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν το Ηράκλειο, η Νέα Ιωνία, το Αιγάλεω, το Περιστέρι και το Μοσχάτο, όπου οι κλήσεις για αντλήσεις υδάτων παρουσιάζουν αυξητική τάση, καθώς ανοίγουν τα καταστήματα, πολλά από τα οποία οι ιδιοκτήτες τους τα βρίσκουν πλημμυρισμένα.

Αυξημένη κίνηση επικρατεί μέχρι αυτήν την ώρα και στους δρόμους, ενώ νωρίτερα το πρόβλημα ήταν πιο έντονο στην Ιερά Οδό και στην οδό Πειραιώς.

Πτώση δέντρου στις γραμμές του ηλεκτρικού

Προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού με τον ηλεκτρικό έχει δημιουργήσει μεταξύ άλλων η κακοκαιρία, λόγω πτώσης δέντρου σε σημείο ανάμεσα στους σταθμούς Ειρήνης και Νέου Ηρακλείου.

Αυτήν την ώρα τα δρομολόγια πραγματοποιούνται από Κηφισιά μέχρι Ειρήνη και από Νέα Ιωνία μέχρι Πειραιά.

Στο σημείο ήδη βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβετικής Υπηρεσίας.

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές του λεκανοπεδίου

Διακοπές ρεύματος σε ορισμένες περιοχές της Αττικής προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις.

Συγκεκριμένα, τα προβλήματα εντοπίζονται σε τμήματα των περιοχών Αλίμου, Αργυρούπολης, Νέου Ηρακλείου και Αλσούπολης και η αποκατάσταση σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ αναμένεται σύντομα.

Κύμα κακοκαιρίας από τη Δυτική Ελλάδα

Περισσότεροι από 10.000 κεραυνοί έπεσαν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Ιονίου. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι.

Το κύμα κακοκαιρίας ξεκίνησε από τη Δυτική Ελλάδα. Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν τα νησιά του Ιονίου. Το βράδυ της Δευτέρας, τόσο η Κέρκυρα, όσο και η Κεφαλονιά δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες βροχής, με συνέπεια πολλές περιοχές να πλημμυρίσουν και οι δρόμοι να μοιάζουν με ποτάμια.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για απάντληση υδάτων καθώς και για κοπές δέντρων σε αρκετές περιοχές της Κέρκυρας, ενώ σε ορισμένα σημεία υπήρξαν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση.

Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έχει εκδώσει προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, καλώντας τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να είναι σύντομο, έως το απόγευμα, καθώς τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν κατά τη διάρκεια της ημέρας σε όλες τις περιοχές, με σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα είναι νότιοι-νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Πλημμύρες σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Άρτα

Διαβάστε και:

Έκτακτη ανακοίνωση ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo