22.3 C
Athens
17.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Δικαστική απόφαση: Στον πατέρα η επιμέλεια του ανήλικου παιδιού όταν το επιβάλλει το συμφέρον του


    Στον πατέρα ανατέθηκε με απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου η επιμέλεια του ανήλικου γιου του. Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την αίτηση της μητέρας του παιδιού, η οποία ζητούσε να ανατεθεί σε εκείνη η επιμέλεια του γιου της αλλά και να υποχρεωθεί ο πρώην σύζυγος της να της καταβάλλει ως προσωρινή μηνιαία 900 ευρώ για την ίδια επειδή αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της διατροφής της, καθώς και 600 ευρώ για τη διατροφή του ανηλίκου τέκνου της.
    Ωστόσο, η μητέρα του παιδιού έχασε τη δικαστική μάχη καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, έκρινε πως το συμφέρον του ανήλικου τέκνου «επιβάλλει η επιμέλειά του να ανατεθεί αποκλειστικά στον πατέρα, με τον οποίο έχει διαμείνει από τη διακοπή της εγγάμου συμβιώσεως των γονέων του και έχει αναπτύξει ιδιαίτερο ψυχικό δεσμό».
    Όπως αναφέρεται στη δικαστική απόφαση οι δυο πρώην σήμερα σύζυγοι μετά το γάμο τους δεν μπόρεσαν να συμβιώσουν αρμονικά, λόγω της ψυχολογικής κατάστασης της μητέρας του παιδιού. Ο σύζυγος αποχώρησε την συζυγική οικία και εγκαταστάθηκε στο πατρικό του σπίτι.
    «Από τη διάσπαση της έγγαμης συμβίωσης των διαδίκων, το ανήλικο τέκνο των διαδίκων έχει διαμείνει μεγάλα χρονικά διαστήματα στην οικία του αιτούντος» αναφέρει το δικαστήριο στην απόφαση που εξέδωσε και προσθέτει: «Το συμφέρον του ως άνω ανηλίκου τέκνου των διαδίκων ενόψει της ηλικίας του και των συνθηκών διαβίωσης του, επιβάλλει όπως η επιμέλειά του ανατεθεί αποκλειστικά στον αιτούντα πατέρα του, με τον οποίο έχει άλλωστε διαμείνει από την διακοπή της εγγάμου συμβιώσεως των γονέων του και έχει αναπτύξει ιδιαίτερο ψυχικό δεσμό, ο οποίος είναι το πλέον κατάλληλο πρόσωπο να το αναθρέψει και να επιμεληθεί των υποθέσεων του. Περαιτέρω, πιθανολογήθηκε ότι η αιτούσα είναι κυρία ακίνητης περιουσίας και έχει εισοδήματα από την εκμίσθωση ακινήτων».


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ