• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Β. Κικίλιας: Η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού είναι «πάνω στο τραπέζι»

lawandorder.gr 08-10-2020 19:29 Τελευταία ενημέρωση: 08-10-2020 19:31
Β. Κικίλιας: Η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού είναι «πάνω στο τραπέζι»
Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε όμως ότι δεν θέλει να «κουνάει το δάχτυλο» στους πολίτες

«Τα μέτρα βλέπω να αποδίδουν στην Αττική, αλλά την ίδια στιγμή βλέπω αύξηση κρουσμάτων σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και αυτό με ανησυχεί». Η δήλωση αυτή έγινε από τον υπουργό Υγείας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κεντρικό Δελτίο του Ant1.

Ο κ. Βασίλης Κικίλιας επανέλαβε ότι «αν εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουμε λάβει, είναι εμφανές ότι μπορούμε να έχουμε καλύτερη πορεία από πολλές άλλες πόλεις».

Το τοπικό lockdown στην Αττική είναι μια ύστατη λύση, κατά τον κ. Κικίλια. Επίσης, η κυβέρνηση δεν προκρίνει ένα οριζόντιο lockdown απ' άκρη σ' άκρη στην Ελλάδα. «Συμπάσχω με εκείνους που αγωνίζονται για ένα μεροκάματο, είναι δύσκολο.»

Αντίθετα, πάνω στο τραπέζι βρίσκεται το μέτρο της χρήσης μάσκας παντού. «Είναι ξένο από εμένα να κουνάω το δάχτυλο στους πολίτες». Για τους διασωληνωμένους ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι «στην Αττική αυξάνονται συνέχεια οι κλίνες ΜΕΘ. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν εγκαίνια από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.»

Για τα Κέντρα Υγείας ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι «ενεργοποιήθηκαν ήδη από το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα. Στόχος είναι να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία αναφοράς, που σήμερα κάνουν έως 1.000 τεστ την ημέρα».

Για τη θεραπεία και το εμβόλιο, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «υπήρξε συμφωνία από την ΕΕ, με μια τρίτη εταιρία για ένα εμβόλιο στις αρχές του 2021. Δεν μιλάμε για μια προσπάθεια που θα χρειαστεί χρόνια. Πρέπει να αντέξουμε αυτούς του μήνες. Από τα τέλη του '20 έως τα μέσα του '21 οι επιστήμονες λένε ότι θα υπάρχει σειρά εμβολίων και θεραπειών, ώστε να επιστρέψουμε σε μια μερική κανονικότητα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo