• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Τσαβούσογλου: Τις επόμενες μέρες διερευνητικές επαφές και Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Θανάσης Αργυράκης 08-10-2020 17:43
Τσαβούσογλου: Τις επόμενες μέρες διερευνητικές επαφές και Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης
Τι έγραψε στον λογαριασμό του, στο twitter

Τις ημερομηνίες που θα ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα, καθώς και οι συζητήσεις για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), συζήτησαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με ανάρτηση του δεύτερου στον λογαριασμό του, στο twitter.

Κατά τον ίδιον, οι ημερομηνίες θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες. Η επαφή έγινε στο περιθώριο του φόρουμ GLOBSEC2020, στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας, Μπρατισλάβα.

Σε άλλη ανάρτησή του, αυτή τη φορά για τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάϊκο Μάας, ο Μ.Τσαβούσογλου έγραψε, αναφερόμενος στην Ελλάδα, ότι «δεν επιτρέπει σε κανέναν να κρατά δέσμιες τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ με μαξιμαλιστικές προσεγγίσεις»(!).

Ο Χ. Μάας, από τη μεριά του, φαίνεται ότι ασχολήθηκε περισσότερο με το θέμα της Λευκορωσίας και του Αζερμπαϊτζάν, και μάλλον «αδιαφόρησε» για τα ελληνοτουρκικά. Κάτι, εξάλλου, που συστηματικά υποβαθμίζει το Βερολίνο το τελευταίο διάστημα, βάζοντας σε πρώτη θέση τη Λευκορωσία και άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη Ρωσία.

Ο Χ. Μάας, σε ανάρτησή του, στο twitter, για τη συνάντησή του με τον Αζέρο υπουργό Εξωτερικών, Γεϊχούν Μπαϊράμοφ, αναφερόμενος στον πόλεμο στο Καραμπάχ, έγραψε ότι «το πρώτο βήμα πρέπει να είναι η κατάπαυση του πυρός και στη συνέχεια να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ (OSCE)».

Από τη μεριά του, ο Νίκος Δένδιας προέβη σε αναρτήσεις στο twitter για τη συμμετοχή του στη θεματική ενότητα «ο διεθνής ηγετικός ρόλος της ΕΕ στη μετά-COVID εποχή» (EU’s Global Leadership in the Post-COVID Era), καθώς και από τις συναντήσεις που είχε στο φόρουμ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo