• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Νέο Αστυνομικό Μέγαρο στο Ρέθυμνο

lawandorder.gr 07-10-2020 20:27
Νέο Αστυνομικό Μέγαρο στο Ρέθυμνο
Οι αστυνομικοί της περιοχής ζητούν τη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας

Επίσπευση των διαδικασιών ανέγερσης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στο Ρέθυμνο ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Ρεθύμνου Νίκος Μαλλιαρός μετά και τη συνάντηση που πραγματοποίησαν τα μέλη του Δ.Σ της ένωσης με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη. Σύμφωνα με τον κ. Μαλλιαρό και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τον υφυπουργό «Σύντομα θα υπάρξουν επίσημες εξαγγελίες από το Υπουργείο μας».

Ο κ. Κεφαλογιάννης δεσμεύτηκε για τον προγραμματισμό συνάντησης με τον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, στην οποία θα παρευρεθεί και ο ίδιος, με σκοπό την ανάδειξη των θεμάτων και την εξεύρεση λύσης τόσο σε τοπικό όσο και πανελλαδικό επίπεδο. Από πλευράς της Ένωσης επιδόθηκε σχετικό υπόμνημα με τα κύρια προβλήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς και αφορούν: «Ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου. Λειψανδρία αστυνομικών Υπηρεσιών της Δ.Α. Ρεθύμνης. Ανανέωση του στόλου των οχημάτων. Ελλιπής υλικοτεχνικός εξοπλισμός».

Οι αστυνομικοί στο Ρέθυμνο έκαναν λόγο και για θετικά κρούσματα συναδέλφων τους από τον κορονοϊό επισημαίνοντας πως: «… υπάρχουν ελλείψεις και παραλείψεις, με στόχο τη θωράκιση του ένστολου δυναμικού της Πατρίδας μας και κατ' επέκταση, τη στήριξη του εθνικού συστήματος υγείας, ως υγειονομικής ασπίδας της κοινωνίας». Σύμφωνα με αναφορά στο υπόμνημα που παραδόθηκε στον κ. Κεφαλογιάννη: «Κοινή διαπίστωση αποτελεί ότι ο εργασιακός χώρος της Ελληνικής Αστυνομίας είναι ένας από τους πλέον ευαίσθητους, με σημαντικές ιδιαιτερότητες και καταφανή επικινδυνότητα κλάδος. Εάν συμπεριλάβουμε και το επικίνδυνο και το ανθυγιεινό της εργασίας, σε συνδυασμό με μια καθημερινότητα, η οποία χαρακτηρίζεται από ακατάστατο ωράριο, εξαήμερη παροχή εργασίας σε εβδομαδιαία βάση, το επάγγελμα - λειτούργημα του Έλληνα Αστυνομικού, καθίσταται ιδιαίτερα ευπαθές».

Αυτό που διεκδικούν οι αστυνομικοί στο Ρέθυμνο μεταξύ άλλων είναι: «Λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Χορήγηση δωρεάν όλο του υγειονομικού υλικού που απαιτείται για την προστασία μας από τον κορονοϊό. Προστασία των ευπαθών ομάδων. Δωρεάν τεστ σε όλους. Τη διαμόρφωση νέου βαθμολογίου για τα Σώματα Ασφαλείας. Την αποκατάσταση - επαναφορά των οργανικών θέσεων στα Σώματά μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo