ΠΟΑΣΥ για δίκη Χρυσής Αυγής: Έλαβε τέλος μια μελανή σελίδα για τον τόπο

Newsroom L&O 07-10-2020 16:58 Τελευταία ενημέρωση: 07-10-2020 17:00
ΠΟΑΣΥ για δίκη Χρυσής Αυγής: Έλαβε τέλος μια μελανή σελίδα για τον τόπο
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων υπογραμμίζει ότι διαχώρισε εγκαίρως τη θέση της από το φασιστικό αυτό μόρφωμα

Την απόλυτη ικανοποίησή της εξέφρασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων για τη σημερινή ιστορική απόφαση του Εφετείου, να κηρύξει τη Χρυσή Αυγή, ως ένοχη εγκληματική οργάνωση για σωρεία εγκληματικών ενεργειών κακουργηματικού χαρακτήρα. Η ΠΟΑΣΥ τονίζει ότι με τον τρόπο αυτό, δίνεται ένα  τέλος και δικαστικά «σε μια μελανή σελίδα της νεώτερης πολιτικής ιστορίας του τόπου μας».

Η απόφαση αυτή χαιρετίστηκε από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, ο οποίος δήλωσε ότι: «είναι μια σημαντική ημέρα για την Ελληνική Δημοκρατία και τον Ελληνικό Λαό, διότι με την απόφαση αυτή καταδικάστηκαν εκτός από τις συγκεκριμένες ενέργειες του κατηγορητηρίου, η φασιστική και η ρατσιστική βία ως αντιδημοκρατικά φαινόμενα που έχουν δηλητηριάσει τα τελευταία χρόνια την ελληνική κοινωνία».

Επισημαίνεται ότι η Ομοσπονδία κράτησε συγκεκριμένη στάση απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα και διαχώρισε εγκαίρως τη θέση της από το φασιστικό αυτό μόρφωμα. Μάλιστα, η στάση αυτή κορυφώθηκε το Σεπτέμβριο του 2017, όταν ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, ζητώντας συγνώμη από τους διοργανωτές, αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών, στη Θεσσαλονίκη, εκφράζοντας έτσι την έντονη δυσαρέσκειά του για την παρουσία εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής στην τελετή.

Για άλλη μια φορά, η Ομοσπονδία τονίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι «καταδικάζει τη βία από όπου κι αν προέρχεται, επαναλαμβάνοντας ότι σε ένα κράτος δικαίου οφείλουμε όλοι σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών.

Ως Ελληνίδες και Έλληνες Αστυνομικοί, εκπληρώνοντας το δημοκρατικό μας χρέος, υπηρετούμε την Ελληνική Δημοκρατία με πίστη και αφοσίωση στους νόμους και το σύνταγμά μας, ώστε να μην εμφανιστούν ποτέ ξανά τέτοια εγκληματικά μορφώματα στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo