Δίκη Χρυσής Αυγής: Επεισόδια έξω από το Εφετείο (βίντεο & εικόνες)

Newsroom L&O 07-10-2020 11:59 Τελευταία ενημέρωση: 07-10-2020 14:38
Δίκη Χρυσής Αυγής: Επεισόδια έξω από το Εφετείο (βίντεο & εικόνες)
Χειροκροτήματα ξέσπασαν αρχικά από το πλήθος του κόσμου μετά την ιστορική απόφαση, ενώ ακολούθησε ένταση και επεισόδια

Ένταση επικράτησε έξω από το Εφετείο, μετά την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο χαρακτήρισε εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή.

Χειροκροτήματα και αντιφασιστικά συνθήματα κυριαρχούν έξω από το Εφετείο Αθηνών κάθε φορά που ακούγεται από τα μεγάφωνα η ετυμηγορία του δικαστηρίου υπέρ της ενοχής των κατηγορουμενων.

Από τα μεγάφωνα κόσμος ενημερώνει για τις εξελίξεις μέσα στο δικαστήριο. Με το άκουσμα της ενοχής του Νίκου Μιχαλολιάκου ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα ενώ άρχισε να φωνάζει: «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί».

Μετά τα αρχικά χειροκροτήματα ακολούθησε ένταση και επεισόδια. Άμεσα ενεργοποιήθηκε η Αύρα από τη Λουκάρεως και έριξε αρχικά νερό στους συγκεντρωμένους, αλλά και χημικά και δακρυγόνα.

Η επίδραση των δακρυγόνων έχει γίνει αισθητή μέσα στο δικαστήριο, γεγονός που δυσκολεύει την κατάσταση μέσα στην αίθουσα η οποία δεν αερίζεται.

Σημειώνεται πως περίπου 15.000 άτομα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, ενώ η συγκέντρωση εκτείνεται από τη λεωφόρο Κηφισίας έως την οδό Ιπποκράτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo