Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: «Ήθελαν να τον βγάλουν από τη μέση, ήταν συμβόλαιο» κατέθεσε ο αδελφός του θύματος

Κατερίνα Μάνθου 30-09-2020 16:03
Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: «Ήθελαν να τον βγάλουν από τη μέση, ήταν συμβόλαιο» κατέθεσε ο αδελφός του θύματος
Ο γιος του ποινικολόγου παρουσίασε για πρώτη φορά διαδικτυακή συνομιλία μεταξύ του πατέρα του και ενός άνδρα με το ψευδώνυμο «vas»

Νέα στοιχεία για το παρασκήνιο της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, παρουσιάστηκαν σήμερα στο Εφετείο, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη σε δεύτερο βαθμό για το στυγερό έγκλημα με θύμα τον γνωστό ποινικολόγο.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθονται τρεις κρατούμενοι που φέρονται και ως μέλη της μαφίας των φυλακών και οι οποίοι σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικασθεί σε ισόβια. Κανείς, ωστόσο, από τους τρεις δεν εμφανίστηκε σήμερα στη δίκη αλλά όλοι εκπροσωπούνται από τους δικηγόρους τους.

Στο δικαστήριο, κατέθεσε ο γιος του αδικοχαμένου δικηγόρου, Επαμεινώνδας  Ζαφειρόπουλος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του παρουσίασε για πρώτη φορά, διαδικτυακή συνομιλία μεταξύ του πατέρα του και ενός άνδρα με το ψευδώνυμο «vas». Ο άνδρας αυτός κατά τη γνώμη του μάρτυρα είναι ο Αριστείδης Φλώρος.

Από τη συνομιλία αυτή προκύπτει, σύμφωνα με το Επ. Ζαφειρόπουλο, απόπειρα εκβίασης του Φλώρου από γνωστό δικηγόρο των Αθηνών, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Γιώργο Αντωνόπουλο στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του. Να σημειωθεί εδώ ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν εκ των δικηγόρων του  Αρ. Φλώρου, στον οποίο είχε αποδοθεί ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας του Αντωνόπουλου.

Η επίμαχη συνομιλία που παρουσίασε ο γιος του Μιχ. Ζαφειρόπουλου έλαβε χώρα στις 20/7 και 24/7 του 2017 και έχει ως εξής:

«Vas»: Hi, Μιχάλη. Πρέπει να ξέρω το συντομότερο δυνατό ότι αυτά που σου είπα ισχύουν από την άλλη πλευρά. Δες αν έχουμε νέα, as soon as possible…

Μιχάλης: Oκ.

Στις 24/7/2017 λαμβάνει χώρα άλλη συνομιλία:

«Vas»:  Μου είπε η (…). Ποιος από τους δυο είναι ο παραδόπιστος; Ο πιο μεγάλος σε ηλικία;

Μιχάλης: Ο πιο μεγάλος. Ο άλλος συμφωνεί με εσένα. Αύριο έχω ραντεβού με τον μεγάλο …

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο μάρτυρας ανέφερε πως την επόμενη ημέρα πράγματι, ο πατέρας του είχε ραντεβού με «επώνυμο» δικηγόρο των Αθηνών, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Γιώργο Αντωνόπουλο στην δικογραφία για την απόπειρα δολοφονίας του.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο κατέθεσε ακόμη η σύζυγος του Μιχ. Ζαφειρόπουλου, η οποία έκανε λόγο για σχέδιο δολοφονίας σε βάρος του συζύγου της.

Από την πλευρά του ο αδελφός του θύματος, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, στην κατάθεσή του μίλησε για εκτέλεση συμβολαίου θανάτου σε βάρος του αδελφού του: «Ο κατηγορούμενος πήγε αποφασισμένος να τον βγάλει από τη μέση. Δεν υπήρχε άλλη πρόθεση, πλην της εκτέλεσης», είπε ο μάρτυρας.

Όπως, μάλιστα, εξήγησε, ο αδελφός του είχε συμβουλεύσει τον Αριστείδη Φλώρο να μην υποκύψει σε εκβιασμό που δέχονταν για να δώσει 5 εκατ. ευρώ σε Αλβανούς κρατούμενους που τον είχαν εμπλέξει με καταθέσεις τους ως ηθικό αυτουργό στην απόπειρα δολοφονίας Αντωνόπουλου. Κατά τον μάρτυρα, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν έτσι το εμπόδιο στα σχέδια των εκβιαστών, καθώς δεν συναινούσε στην καταβολή των χρημάτων από τον εντολέα του. «Το μήνυμα ήταν ένα και ξεκάθαρο προς τον Φλώρο: Δες τι έπαθε ο δικηγόρος σου και δώσε τα λεφτά. Εγώ αυτό πιστεύω», κατέθεσε ο Γρ. Ζαφειρόπουλος. 

Σημαντική ήταν όμως και η κατάθεση του πρώην αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού, σωφρονιστικού υπαλλήλου Αντ. Αραβαντινού. Ο εν λόγω μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο Αρ. Φλώρος εκβιάζονταν μέσα στις φυλακές από τον κατηγορούμενο Κλοντιαν Λεκοτσάι. Μάλιστα, ο κ. Αραβαντινός αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε στις φυλακές με τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο, ο οποίος επισκέπτονταν τον κρατούμενο εντολέα του Αρ. Φλώρο. Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, ο αδικοχαμένος ποινικολόγος του είχε πει πως ο πελάτης του πιο πολύ κινδυνεύει από τους συναδέλφους του δικηγόρους παρά από τους Αλβανούς κρατούμενους.

δίκη θα συνεχιστεί στις 9 Οκτωβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo