14.6 C
Athens
13.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Στη δημοσιότητα το υπόμνημα της οικογένειας Γρηγορόπουλου στον Άρειο Πάγο – Διαβάστε το ολόκληρο


    Στη δημοσιότητα έδωσαν οι πληρεξούσιο δικηγόροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου το υπόμνημα που κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο.
    Το υπόμνημα κατατέθηκε μετά τη συζήτηση την Τρίτη 22/9/2020 της αίτηση αναίρεσης του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Βασιλείου Πλιώτα κατά της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, ως προς το σκέλος της εκείνο με το οποίο αναγνώρισε στον καταδικασθέντα για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα, το ελαφρυντικό του «προτέρου συννόμου βίου».
    Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη συζήτηση της υπόθεσης στο ακροατήριο δεν τους επετράπη να αγορεύσουν επί της κρινόμενης αναίρεσης. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τους δυο συνηγόρους, «παραβίασε τη ρητή δικονομική διάταξη που προβλέπει αγόρευση όλων των διαδίκων στην αναιρετική δίκη, αλλά και την αρχή της δημοσιότητας της δίκης, που αποτελεί εγγύηση διαφάνειας και χρηστής απονομής της δικαιοσύνης και συνδέεται με το δικαίωμα των πολιτών και της κοινωνίας να γνωρίζουν τις θέσεις της οικογένειας του δολοφονηθέντος επί του σοβαρότατου κρινόμενου ζητήματος».
    Διαβάστε εδώ το υπόμνημα που κατέθεσαν οι δυο δικηγόροι της οικογένειας του αδικοχαμένου μαθητή στον Άρειο Πάγο.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ