• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Καραθανασόπουλος: Η επίσκεψη Πομπέο συνέβαλε στην επιτάχυνση επικίνδυνων διευθετήσεων σε Αιγαίο και αν. Μεσόγειο

lawandorder.gr 30-09-2020 12:22
Καραθανασόπουλος: Η επίσκεψη Πομπέο συνέβαλε στην επιτάχυνση επικίνδυνων διευθετήσεων σε Αιγαίο και αν. Μεσόγειο
Η Ελλάδα μετατρέπεται σε «μαγνήτη» κινδύνων, αφού μπαίνει στο στόχαστρο αντιποίνων, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ

Η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, στην Ελλάδα «σηματοδότησε τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς», υπογράμμισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του κόμματος σε σημερινή του παρέμβαση στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα «μετατρέπεται σε ορμητήριο των Αμερικανών απέναντι στους λαούς, αλλά και σε "μαγνήτη" κινδύνων αφού μπαίνει στο στόχαστρο αντιποίνων».

Σημείωσε ακόμη ότι η επίσκεψη Πομπέο «συνέβαλε στην επιτάχυνση των επικίνδυνων διευθετήσεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, με στόχο τον έλεγχο των πηγών ενέργειας από τους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς, τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και τη διασφάλιση της συνοχής στη ΝΑΤΟϊκή συμμαχία».

«Σε αυτές τις επιδιώξεις η ελληνική κυβέρνηση έδωσε "γη και ύδωρ" και αυτό ακριβώς αποτελεί και τον κίνδυνο και για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, αλλά πάνω απ' όλα για τον ελληνικό λαό και για τους λαούς της περιοχής» τόνισε.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος αναφέρθηκε και στον αγώνα των μαθητών, τονίζοντας ότι «παλεύουν για το δικαίωμα στη μόρφωση και την υγεία». Πρόσθεσε ότι η αιτία των κινητοποιήσεων και των καταλήψεων είναι «η κυβερνητική πολιτική, η οποία, εν μέσω πανδημίας, στοιβάζει τους μαθητές "σαν σαρδέλες" σε υπεράριθμα τμήματα, με πολύ μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες».

Τόνισε ότι οι μαθητές είναι ώριμοι να παίρνουν αποφάσεις για τις μορφές αγώνα που θα υιοθετήσουν και εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ. Κατήγγειλε τη στοχοποίηση των μαθητών, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση υιοθετεί το δόγμα «νόμος και τάξη», ενώ θα έπρεπε να δει τα προβλήματα για τα οποία παλεύουν οι μαθητές και να τα επιλύσει.

Διαβάστε και:

Πομπέο: Χαιρετίζω τον ρόλο της Ελλάδας ως πόλο σταθερότητας στην ανατ. Μεσόγειο

Γερμανικός Τύπος: Γιατί ο Πομπέο στήριξε Ελλάδα και η Τουρκία υποχώρησε

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo