Τουλουπάκη: «Προσέφυγα στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, παραβιάστηκε το τεκμήριο αθωότητάς μου»

Κατερίνα Μάνθου 29-09-2020 14:55 Τελευταία ενημέρωση: 29-09-2020 14:56
Τουλουπάκη: «Προσέφυγα στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, παραβιάστηκε το τεκμήριο αθωότητάς μου»
Αναλυτικά, ολόκληρη η δήλωση του κ. Χειρδάρη για λογαριασμό της επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς

Δικαίωση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δηλώνει ότι αναμένει η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία κατηγορείται για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα για τους χειρισμούς της στην υπόθεση της Novartis.

H κυρία Τουλουπάκη, η οποία ηγείται της εισαγγελίας Διαφθοράς μέχρι και σήμερα, ανακοίνωσε δια του πληρεξούσιου δικηγόρου της Βασίλη Χειρδάρη ότι έχει καταθέσει δυο προσφυγές στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταγγέλλοντας σοβαρές παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων. Μάλιστα εκφράζει την βεβαιότητα ότι το Δικαστήριο θα εξετάσει σε βάθος τις προσφυγές της και ότι με τις αποφάσεις που θα εκδώσει η θα την δικαιώσει. Μάλιστα, αποσαφηνίζει ότι οι προσφυγές της κατατέθηκαν στο πλαίσιο υπεράσπισης του θεσμικού ρόλου της ως εισαγγελέας Διαφθοράς.

Αναλυτικά, ολόκληρη η δήλωση του κ. Χειρδάρη για λογαριασμό της επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς έχει ως έξης:

«Ως πληρεξούσιος δικηγόρος της κυρίας Ελένης Τουλουπάκη οφείλω να ενημερώσω ότι η εντολέας μου στο πλαίσιο υπεράσπισης του θεσμικού ρόλου της ως Εισαγγελέας Διαφθοράς, της αξιοπρέπειας της προσωπικότητάς της και του κύρους του φορέα που εκπροσωπεί, προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με δύο προσφυγές, παραπονούμενη για σοβαρές παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Η πρώτη αφορούσε την ευθεία παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητάς της από υψηλόβαθμους κρατικούς λειτουργούς και η δεύτερη την σοβαρή παραβίαση της δίκαιης δίκης και του τεκμηρίου αθωότητάς της μέσω του τρόπου άσκησης σε βάρος της ποινικής δίωξης, παρά την αρχειοθέτηση της υπόθεσής της από εμπεριστατωμένο πόρισμα Αντεισαγγελέα του ΑΠ, διαμαρτυρόμενη για την μη τήρηση της νομιμότητας.

Οι προσφυγές της, εκτός της ουσίας της παραβίασης θεμελιωδών δικαιωμάτων, διαθέτουν έντονα συμβολικό χαρακτήρα για την υπεράσπιση του εισαγγελικού θεσμού, της ανεξαρτησίας και αυτονομίας της δικαιοσύνης στη χώρα μας και την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών.

Μετά τις πρόσφατες έγγραφες απαντήσεις του Δικαστηρίου του Στρασβούργου και τις επίσημες καταχωρήσεις των προσφυγών, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα ξεκινήσει τη διαδικασία εξέτασης των σοβαρών καταγγελιών της.

Η προσφεύγουσα έχει τη βεβαιότητα ότι το Στρασβούργο θα εξετάσει σε βάθος τις προσφυγές, όπως κάνει πάντα, αλλά και τη βάσιμη ελπίδα ότι οι αναμενόμενες αποφάσεις του θα θωρακίσουν για μια ακόμη φορά τη δίκαιη δίκη, τη δικαιοσύνη, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την προστασία και ανεξαρτησία των δικαστικών και εισαγγελικών θεσμών και θα αποκαταστήσουν τις αδικίες!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo