Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών με εμπλοκή ΜΚΟ εξάρθρωσε η ασφάλεια Μυτιλήνης

Μιχάλης Τεζάρης 28-09-2020 11:17 Τελευταία ενημέρωση: 28-09-2020 11:17
Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών με εμπλοκή ΜΚΟ εξάρθρωσε η ασφάλεια Μυτιλήνης
Στο οργανωμένο κύκλωμα εμπλέκονται 35 συνολικά αλλοδαποί

Ένα οργανωμένο δίκτυο διευκόλυνσης παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στη Λέσβο με την εμπλοκή τεσσάρων Μ.Κ.Ο που με το πρόσχημα την ανθρωπιστική δράση, παρείχαν σε μετανάστες μέσω κλειστών ομάδων και εφαρμογών στο διαδίκτυο, πληροφορίες και στοιχεία εμπιστευτικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα τους ενημέρωναν για:

  • τους χώρους συγκέντρωσης στα τουρκικά παράλια και τον χρόνο εκκίνησης συγκεκριμένων προσφυγικών ροών προς τη νήσο Λέσβο
  • τις συντεταγμένες (γεωγραφικό μήκος και πλάτος) συγκεκριμένων προσφυγικών ροών και της κατεύθυνσης αυτών σε συγκεκριμένο χρόνο και τόπο
  • τον αριθμό των επιβαινόντων αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών σε λέμβους, καθώς και την επικρατούσα κατάσταση κατά την διάρκεια της πλεύσης των λέμβων
  • τον τελικό προορισμό τους
  • λεπτομέρειες για τους χώρους διαμονής στο Κ.Υ.Τ. στη Μόρια της Λέσβου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στο οργανωμένο κύκλωμα εμπλέκονται 35 συνολικά αλλοδαποί και συγκριμένα 33 μέλη τεσσάρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σε θέματα μετανάστευσης καθώς και 2 υπήκοοι τρίτων χωρών.

Η δράση του κυκλώματος είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Ιούνιο.

Την έρευνα πραγματοποίησε η υποδιεύθυνση ασφαλείας Μυτιλήνης σε συνεργασία με την ΕΥΠ, την αντιτρομοκρατική και την διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι το οργανωμένο κύκλωμα διευκόλυνε - με την μεθοδολογία που προαναφέρθηκε - τη διακίνηση προς τη νήσο Λέσβο μεγάλου αριθμού υπηκόων τρίτων χωρών, σε 32 τουλάχιστον περιπτώσεις.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να προσδιοριστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης και οι διασυνδέσεις της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo