Συνάντηση Κοινής Επιτροπής της Αστυνομικής και Τελωνειακής Συνεργασίας στον Προμαχώνα

Μιχάλης Τεζάρης 26-09-2020 11:05 Τελευταία ενημέρωση: 26-09-2020 11:06
Συνάντηση Κοινής Επιτροπής της Αστυνομικής και Τελωνειακής Συνεργασίας στον Προμαχώνα
Στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας

Συνάντηση της Κοινής Επιτροπής του Κοινού Κέντρου Επαφής Αστυνομικής και Τελωνειακής Συνεργασίας Προμαχώνα, πραγματοποιήθηκε προχθές (24 Σεπτεμβρίου 2020) στον Προμαχώνα Σερρών, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας.

Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκαν εκτενώς τα ζητήματα του Κέντρου και οι τρέχουσες προκλήσεις και ενημερώθηκε η Κοινή Επιτροπή αναφορικά με τις δράσεις περαιτέρω ενίσχυσης της αστυνομικής-τελωνειακής συνεργασίας.

Επιπλέον, αξιολογήθηκε η μέχρι σήμερα λειτουργία του Κέντρου, η διμερής αστυνομική και τελωνειακή συνεργασία Ελλάδας - Βουλγαρίας, ενώ κατατέθηκαν προτάσεις για την αναβάθμιση του και τη συνεργασία με άλλα Κέντρα Επαφής της Ε.Ε.

Αποστολή του Κέντρου Επαφής Προμαχώνα, που ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 2010, είναι η ανταλλαγή πληροφοριών και ο συντονισμός των δραστηριοτήτων και των αναγκών των εθνικών υπηρεσιών των δύο χωρών (Αστυνομία και Τελωνεία) για την αντιμετώπιση του διασυνοριακού εγκλήματος, καθώς και η επιτήρηση και ο έλεγχος των χερσαίων συνόρων.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Ασημάκης Χριστοδουλίδης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτριος Μικρός, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Στρατηγικής Τελωνειακών Ελέγχων και Παραβάσεων, Άγγελος Λυμπέρης, ο Αστυνόμος Α’ Δημήτριος Καραπατάκης, της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και συνεργάτες.

Από βουλγαρικής πλευράς συμμετείχαν ο Διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Συνοριοφυλακής Smolyan, Stoyan Mandazhiev, ο αναπληρωτής Διευθυντής της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Blagoevgrad Dimitar Krastev, η προϊστάμενη Τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Υπουργείου Εσωτερικών Iva Zaharieva, η ανώτερη Επιθεωρητής του Τμήματος Τελωνειακών Πληροφοριών και Ερευνών της Τελωνειακής Αρχής Antoaneta Kocheva και συνεργάτες.

Συμμετείχαν επίσης οι Συντονιστές Προϊστάμενοι του Κοινού Κέντρου Επαφής, Αστυνόμος Α’ Σωκράτης Αβραμίδης και η Επιθεωρητής κα Miroslava Ilieva.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo