• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κορονoϊός: Αντιδρούν οι περιπτερούχοι για το βραδινό λουκέτο

lawandorder.gr 26-09-2020 08:29 Τελευταία ενημέρωση: 26-09-2020 08:29
Κορονoϊός: Αντιδρούν οι περιπτερούχοι για το βραδινό λουκέτο
Τι δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Περιπτερούχων Αττικής, Γιώργος Παξιμάδης

Νέα περιοριστικά μέτρα στις επιβαρυμένες περιοχές από τον κοροναϊό (Αττική, Μύκονο, Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Ζάκυνθος, Λέσβος) θα ισχύσουν από σήμερα έως τις 4 Οκτωβρίου.

Έτσι, από τα μεσάνυχτα έως τις 5:00 τα ξημερώματα δεν θα λειτουργεί κανένα κατάστημα λιανικής πώλησης, όπως περίπτερα, κάβες, ψιλικά, με εξαίρεση τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων.

Σε ότι αφορά στην Αθήνα, το μέτρο επιχειρεί να μην υπάρχει σημείο όπου οι νέοι θα μπορούν να αγοράζουν αλκοόλ και στη συνέχεια να συναθροίζονται-συνωστίζονται στις πλατείες, κάτι που εντείνει τον κίνδυνο της διασποράς του ιού. 

Τι δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Περιπτερούχων 

Μιλώντας στο «MEGA», ο Γενικός Γραμματέας Περιπτερούχων Αττικής, Γιώργος Παξιμάδης, δήλωσε αιφνιδιασμένος από το μέτρο αυτό.

Όπως εξήγησε, με νόμο που ισχύει από το 1970, τα περίπτερα έχουν τη δυνατότητα 24ωρης λειτουργίας και πολλά καταστήματα λειτουργούσαν όλη τη μέρα.

«Μια σειρά από επιχειρήσεις, πρέπει να βρουν τρόπο, σε μία μέρα να κλείσουν» είπε, σημειώνοντας ότι το εν λόγω μέτρο «στήθηκε στο πόδι».

«Αντί να χτυπήσουμε το γαϊδούρι, χτυπάμε το σαμάρι. Το θέμα της πλατείας είναι θέμα αστυνόμευσης και όχι θέμα των περιπτέρων και αν θα λειτουργήσουν και πώς. Αν κάποιος θέλει να προμηθευτεί μπύρες και αναψυκτικά, μπορεί να το κάνει νωρίτερα από τις 12 και να κάτσει στην πλατεία» υπογράμμισε, λέγοντας ότι οι βραδινές βάρδιες των περιπτέρων μπαίνουν στην ανεργία.

«Μείναμε ανοιχτοί στο lockdown με κίνδυνο της υγείας μας» τόνισε, εκφράζοντας την πεποίθηση το μέτρο να είναι προσωρινό και… αποδοτικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo