Χαρδαλιάς: Κλειστά περίπτερα και μίνι μάρκετ τις νύχτες λόγω κορονοϊού

Newsroom L&O 25-09-2020 17:59 Τελευταία ενημέρωση: 25-09-2020 18:39
Χαρδαλιάς: Κλειστά περίπτερα και μίνι μάρκετ τις νύχτες λόγω κορονοϊού
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε τον περιορισμό της λειτουργίας καταστημάτων λιανικής - Τα Τρίκαλα μπαίνουν σε ειδικό καθεστώς

Νέα μέτρα εξήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς για την Αττική και τις περιοχές όπου ισχύουν ειδικά περιοριστικά μέτρα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι κλείνουν από τα μεσάνυχτα έως τις πέντε το πρωί (Αττική, Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Ζάκυνθος, Λέσβος, Μύκονος), περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες. Το μέτρο θα ισχύει από τις 5 το πρωί του Σαββάτου, 26 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

Κατά την έναρξη της ενημέρωσης ο κ. Μαγιορκίνης υπογράμμισε ότι βασικό σημείο είναι να βρεθεί η ισορροπία του συστήματος. Πρώτος στόχος είναι να αποφευχθεί το lockdown. «Σήμερα είχαμε πιο κάτω από 300 κρούσματα σε ένα 24ωρο, πρέπει να δούμε αν θα συνεχιστεί αυτή η τάση. Επίσης, πρέπει να αναμένουμε για να διαπιστωθεί εάν θα συνεχιστεί η μείωση των διασωληνωμένων.» Ο κ. Μαγιορκίνης μίλησε και για rapid test που πραγματοποιούνται σε πλατείες της Αττικής, (Κυψέλη, Βάθη). Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής είχαν γίνει περίπου 600 τέτοια τεστ, από τα οποία τα έξι (ποσοστό 1%) είχε βγει θετικό.

Ο κ. Μαγιορκίνης επανέλαβε πόσο σημαντική είναι η χρήση μάσκας, αλλά και η προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι «βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο. Το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία εξαρτάται από όλους μας και από τον καθένα χωριστά.» 

Ο κ. Χαρδαλιάς πρόσθεσε ότι πράγματι υπάρχει μια «κινητικότητα» του κορονοϊού στο κέντρο της Αθήνας. Μίλησε όμως για ένα «πακέτο μέτρων» και για συνεργασία με το δήμο Αθηναίων που θα φέρουν αποτέλεσμα.

Επίσης, γνωστοποίησε ότι τα Τρίκαλα μπαίνουν σε ειδικό καθεστώς, με χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους.

Σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής σκληρών μέτρων, ο κ. Μαγιορκίνης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει εισήγηση για την όποια εφαρμογή τους. Για τους διασωληνωμένους είπε ότι όσο περισσότερα άτομα είναι στη ΜΕΘ, τόσο περισσότεροι θάνατοι θα καταγράφονται κάθε μέρα. «Αν μπει κάποιος σε ΜΕΘ και είναι άνω των 70 ετών, είναι κάτω του 20%»...

 Ο κ. Μαγιορκίνης μίλησε για «παραφιλολογία» αναφορικά με τα εμβόλια. «Μειώνεται η αποτελεσματικότητά τους, όταν κάποιος έχει πυρετό, δεν γίνονται πιο επικίνδυνα τα εμβόλια, να το ξεκαθαρίσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε στον αριθμό όσων βρίσκονται στα νοσοκομεία της χώρας με κορονοϊό. Υπογράμμισε ότι έως χθες 479 νοσηλεύονταν σε απλές κλίνες και 179 σε ΜΕΘ και σε μονάδες ειδικών λοιμώξεων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo