Προσφυγικό: Ασφαλιστικές δικλίδες για τις χώρες πρώτης υποδοχής ζητά η Βόζεμπεργκ

Newsroom L&O 24-09-2020 18:35
Προσφυγικό: Ασφαλιστικές δικλίδες για τις χώρες πρώτης υποδοχής ζητά η Βόζεμπεργκ
Ζητά εγγυήσεις ότι θα εφαρμοστεί η ευθύνη, ιδίως για τα κράτη μέλη που δεν δέχονται πρόσφυγες

Εγγυήσεις προς όφελος των χωρών πρώτης υποδοχής μεταναστών ζήτησε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, κατά τη συζήτηση του νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, που πραγματοποιήθηκε, σήμερα Πέμπτη, στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρουσία του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, και της αρμόδιας επιτρόπου, Ίλβα Γιόχανσον.

Η κ. Βόζεμπεργκ χαιρέτισε το νέο Σύμφωνο που, όπως είπε, «άκουσε και έλαβε υπόψη τις εντελώς διαφορετικές απόψεις των κρατών μελών» και το οποίο «κινείται σε θετική κατεύθυνση». Χαιρέτισε, επίσης, «την ευρωπαϊκή συμμετοχή και σύμπραξη στις επιστροφές με κανόνες ανθρωπιστικούς, που είναι πολύ σημαντική» και «τη σύμπραξη στον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων», αλλά, όπως υπογράμμισε, «η νέα αντίληψη για την ευθύνη και η καθοριστική γραμμή της αλληλεγγύης δεν προκύπτει ότι είναι ίση για όλα τα κράτη μέλη».

Σε αυτό το πλαίσιο, η κ. Βόζεμπεργκ τόνισε: «Γι' αυτό ζητούμε να υπάρχουν και μετά από συζητήσεις, στις οποίες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνεργαστεί, εγγυήσεις και ασφαλιστικές δικλίδες ότι θα εφαρμοστεί η ευθύνη, ιδίως για εκείνα τα κράτη μέλη που δεν δέχονται πρόσφυγες, έτσι ώστε πραγματικά να αποσυμφορηθούν οι χώρες πρώτης υποδοχής, που έχουν μέχρι στιγμής επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος».

Διαβάστε και:

ΕΕ-Προσφυγικό: Η Τσεχία απορρίπτει την πρόταση Κομισιόν - «Δεν είναι λύση», λέει ο Όρμπαν

Διεθνής Αμνηστία: Το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση δεν προστατεύει τους ανθρώπους, δεν στηρίζει τις χώρες πρώτης υποδοχής

Σχοινάς: Το νέο Σύμφωνο ευκαιρία για ενιαία και φιλόδοξη ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική

Τι θα αλλάξει στην ΕΕ για μετανάστευση και άσυλο - Οι προτάσεις της Κομισιόν - Τι αλλάζει για την Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo