Διαμαρτυρία για τη μεταφορά προσφύγων στα Καμένα Βούρλα - Κλειστή η Αθηνών-Λαμίας (βίντεο)

lawandorder.gr 23-09-2020 19:53 Τελευταία ενημέρωση: 23-09-2020 20:27
Διαμαρτυρία για τη μεταφορά προσφύγων στα Καμένα Βούρλα - Κλειστή η Αθηνών-Λαμίας (βίντεο)
Αναβρασμός επικρατεί στα Καμένα Βούρλα από το μεσημέρι της Τετάρτης όταν δύο μικρά λεωφορεία εμφανίστηκαν για την αποβίβαση προσφύγων και μεταναστών

Σε ημίωρο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας προχώρησαν οι κάτοικοι των Kαμένων Βούρλων διαμαρτυρόμενοι για την χωρίς ενημέρωση μεταφορά ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων σε ξενοδοχείο της περιοχής τους.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος κ. Συκιώτης «δεν είχε ενημερωθεί από κανέναν ο Δήμος ότι πρόκειται για κάποια μεταφορά» ενώ καταγγέλλει ότι «το ξενοδοχείο για 15 χρόνια παρέμεινε κλειστό και μέσα σε λίγες μέρες εξασφαλίστηκε η λειτουργία του».

 

Λίγο μετά το μεσημέρι όταν έγινε αντιληπτό ότι λεωφορεία θα αποβίβαζαν ασυνόδευτους πρόσφυγες στο συγκεκριμένο σημείο οι κάτοικοι απέκλεισαν την ευρύτερη περιοχή διαμαρτυρόμενοι. Παράλληλα έκλεισαν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην περιοχή ενώ κορύφωσαν την αντίθεσή τους λίγο αργότερα με τον αποκλεισμό της εθνικής οδού.

Ανακοίνωσαν μάλιστα ότι από τούδε και στο εξής και μέχρι όσο παραμένουν πρόσφυγες στην περιοχή τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά ενώ προγραμμάτισαν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 12 το μεσημέρι.

Όπως σημειώνουν «η τουριστική περίοδος δεν έχει κλείσει, οι συνθήκες στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο δεν διασφαλίζουν την παραμονή τους, η εγγύτητα του χώρου φιλοξενίας με τα σχολεία της περιοχής είναι αποτρεπτικός παράγοντας και ζητούν την άμεση μεταφορά τους».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo