Απομακρύνεται από το νοσοκομείο Ρόδου γυναικολόγος που κατηγορείται για βιασμό

Newsroom L&O 23-09-2020 11:45 Τελευταία ενημέρωση: 23-09-2020 11:45
Απομακρύνεται από το νοσοκομείο Ρόδου γυναικολόγος που κατηγορείται για βιασμό
Αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που καταθέτουν μήνυση κατά του γιατρού για βιασμό και άλλες ασελγείς πράξεις

Οι νόμιμες διαδικασίες σε ό,τι αφορά την απομάκρυνση γιατρού που κατηγορείται για βιασμό και άλλες ασελγείς πράξεις σε βάρος ασθενών του, από την εργασία του, έχουν τεθεί σε λειτουργία από το νοσοκομείο της Ρόδου, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και τη 2η ΥΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά τις καταθέσεις μηνύσεων σε βάρος του γιατρού από Ροδίτισσες, αλλά και την επίσημη ενημέρωση που έχει ζητήσει να έχει επί του θέματος, η διοίκηση του νοσοκομείου της Ρόδου με έγγραφο που έχει αποστείλει στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, από τις 16 Σεπτεμβρίου 2020.

Η ενημέρωση αφορά τις μηνύσεις που έχουν κατατεθεί για τον γιατρό και βάσει των οποίων αναμένεται να αποφανθεί η απομάκρυνσή του από την εργασία του. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως ο γιατρός, από την επομένη της γνωστοποίησης της σε βάρος του πρώτης μήνυσης, βρίσκεται σε άδεια από την εργασία του.

Επίσης βάσει των ίδιων πληροφοριών, όλα τα μέχρι τώρα στοιχεία για την υπόθεση αυτή βρίσκονται στα χέρια της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου η οποία και θα αποφανθεί για την ποινική της εξέλιξη.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον ασκηθούν ποινικές διώξεις ή ποινική δίωξη σε βάρος του γιατρού, τότε βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας θα κινηθεί και η πειθαρχική διαδικασία από πλευράς νοσοκομείου και Υπουργείου σε βάρος του.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται να συγκεντρώνονται στοιχεία σε βάρος του γιατρού και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την υποβολή και άλλων μηνύσεων.

Πάντως μέχρι τώρα έχουν ήδη κατατεθεί τέσσερις μηνύσεις οι οποίες αφορούν γυναίκες που καταγγέλλουν τη συμπεριφορά του γιατρού κατά τη διάρκεια των επισκέψεών τους για εξέταση.

Υπενθυμίζεται πως στο τέλος Αυγούστου 2020 κατατέθηκε η πρώτη μήνυση μιας 55χρονης σε βάρος του γυναικολόγου, η οποία αναφέρει ότι το περιστατικό στο πρόσωπό της έγινε την 1η Ιουνίου 2020, ενώ οι λοιπές τρεις γυναίκες ηλικίας από 35 έως 40 ετών στις δικές τους μηνύσεις που ακολούθησαν στη συνέχεια, αναφέρουν παρόμοια περιστατικά με της 55χρονης, που φέρονται να έγιναν σε βάρος τους από τον γιατρό, το χρονικό διάστημα από το 2016 έως και το 2020, κατά τη διάρκεια επισκέψεών τους για εξετάσεις και για αυτά ζητούν την ποινική δίωξη του γυναικολόγου.

Τι καταθέτουν γυναίκες για τον γυναικολόγο

Άλλες τρεις μηνυτήριες αναφορές κατατέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για τον γυναικολόγο, που ήδη κατηγορούνταν από την 55χρονη, κατηγορία την οποία ετοιμάζονται να υποστηρίξουν και άλλα άτομα με καταθέσεις τους στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου! Η υπόθεση έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που εξετάστηκαν από αυτόν και φέρονται να έχουν παρόμοια βιώματα με αυτά της 55χρονης.

Οι μηνύσεις που κατατέθηκαν την περασμένη εβδομάδα αφορούν γυναίκες ηλικίας από 35 έως 40 ετών, οι οποίες κατέθεσαν τις μηνύσεις δια μέσου της δικηγόρου τους κας Μύριαμ Τομαρά και φέρουν να έχουν αρκετές «ομοιότητες» με το περιεχόμενο αυτής που ήδη έχει καταθέσει η 55χρονη.

Ειδικότερα, οι γυναίκες περιγράφουν στις μηνύσεις τους παρόμοια περιστατικά που φέρονται να έγιναν σε βάρος τους από τον γιατρό, το χρονικό διάστημα από το 2016 έως και το 2020, κατά τη διάρκεια επισκέψεών τους για εξετάσεις και για τα οποία ζητούν την ποινική του δίωξη.

Μετά τις νέες μηνύσεις, δεν αποκλείεται η διενέργεια προκαταρκτικής για όλες τις μηνυτήριες αναφορές, δηλαδή να εξεταστούν από κοινού.

Στο μεταξύ, βάσει των ίδιων πληροφοριών της «Ροδιακής» τις αμέσως επόμενες ημέρες  θα κατατεθεί συμπληρωματική αίτηση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου με την οποία θα ζητείται να καταθέσουν ως μάρτυρες υποστήριξης της κατηγορίας αρκετές άλλες Ροδίτισσες.

Οι γυναίκες αυτές, ηλικίας από 19 έως και 40 ετών έχουν εκφράσει τη βούληση να συμπεριληφθούν ως μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση του γιατρού, προκειμένου με τις καταθέσεις που θα δώσουν να καταγγείλουν και αυτές από την πλευρά τους, τα όσα έχουν βιώσει.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των γυναικών αυτών συνεχώς αυξάνεται χωρίς ουδείς να γνωρίζει πόσες τελικά θα προσφύγουν αυτοβούλως (καταθέτοντας μήνυση από μόνες τους) ή θα καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορίας στις ήδη υπάρχουσες μηνυτήριες αναφορές.

«Ακόμη δεν το έχω ξεπεράσει»

Την εμπειρία της, από τον γυναικολόγο που κατηγορείται από ασθενείς του για βιασμό αλλά και διάφορες άλλες ασελγείς πράξεις που φέρεται να διέπραξε σε βάρος τους, περιγράφει με αποκλειστικές δηλώσεις της στη «Ροδιακή» μία 40χρονη αλλοδαπή, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι σε εκείνη την εξέταση από τον γιατρό «ο φόβος και η ντροπή την κυρίευσε και δεν έχει μπορέσει ακόμη και σήμερα μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια να το ξεπεράσει, ενώ δεν έχει καταφέρει να βρει το κουράγιο να επισκεφθεί ξανά γυναικολόγο»!

Η γυναίκα, στην οποία συνέβη το περιστατικό, σύμφωνα με τις δηλώσεις της, πριν από τέσσερα χρόνια, έχει ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη και καλεί και άλλες γυναίκες που πιθανώς να έχουν βιώσει κάτι παρόμοιο, να βρουν τη δύναμη να μιλήσουν.

Η 40χρονη αλλοδαπή, διαμένει στο νησί της Ρόδου, καθώς έχει παντρευτεί Ροδίτη. Όπως η ίδια αναφέρει, η δική της περίπτωση καταγράφεται το 2016 και μάλιστα στη μήνυση που έχει ήδη υποβάλει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου δια της συνηγόρου της κας Μύριαμ Τομαρά, περιγράφει τις δύσκολες στιγμές που πέρασε κατά τη διάρκεια της εξέτασής της από τον γιατρό.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, «ήταν από τις χειρότερες στιγμές της ζωής της», καθόσον ενώ είχε παρουσιάσει σοβαρή αιμορραγία και χρειαζόταν άμεση επέμβαση, ο γιατρός κατηγορείται ότι προέβη σε διάφορες πράξεις σεξουαλικού περιεχομένου, παρά τη θέλησή της.

Η 40χρονη είπε επίσης μιλώντας στη «Ροδιακή», ότι τη δεδομένη στιγμή είχε βρεθεί σε τραγική θέση καθόσον το χειρουργείο ήταν επείγον και τον είχε ιατρικά απόλυτη ανάγκη. Ο φόβος και η ντροπή την κυρίευσε και δεν έχει μπορέσει ακόμη και σήμερα μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια να το ξεπεράσει, ενώ δεν έχει καταφέρει να βρει το κουράγιο να επισκεφθεί ξανά γυναικολόγο!

Η ίδια πρόσθεσε ότι «τόσα χρόνια το έκρυβε μέσα της από φόβο και ντροπή, για αυτό που της συνέβη. Η καταγγελία της 55χρονης όμως, της έδωσε κουράγιο και δύναμη να μιλήσει, ένιωσε ότι δεν είναι μόνη της, η φωνή της ενώθηκε και με άλλες κοπέλες που μέχρι χθες δεν γνρίζονταν». Μόλις διάβασε τις λεπτομέρειες της καταγγελίας της 55χρονης στον Τύπο, είπε ότι συγκλονίστηκε και ήταν σαν να ξαναζούσε το ίδιο μαρτύριο με τότε!  Έτσι κατάλαβε ότι δεν πρέπει πια να μένει σιωπηλή. Πρέπει να μιλήσει,  πρέπει η αλήθεια να βγει στο φως. Αν η ίδια τότε μιλούσε,  ίσως να μην περνούσε τώρα αυτή η γυναίκα το ίδιο».

Πηγή: Η Ροδιακή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo