Σωφρονιστικοί για φυλακές: «Αφήστε τους πανηγυρισμούς, σύντομα θα είμαστε για τα πανηγύρια»

Μιχάλης Τεζάρης 23-09-2020 08:42 Τελευταία ενημέρωση: 23-09-2020 08:42
Σωφρονιστικοί για φυλακές: «Αφήστε τους πανηγυρισμούς, σύντομα θα είμαστε για τα πανηγύρια»
Μια αιχμηρή ανακοίνωση για όσα συμβαίνουν στα καταστήματα κράτησης της χώρας

Για «με πολιτικές φιοριτούρες, βερμπαλισμούς και επικοινωνιακά τρικ» σχετικά με την διοίκηση των φυλακών κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της ομοσπονδία σωφρονιστικών υπαλλήλων Ελλάδας σε μια αιχμηρή ανακοίνωση για όσα συμβαίνουν στα καταστήματα κράτησης της χώρας και τον «ιδιότυπο δημόσιο διάλογο στελεχών της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα».

Όπως μάλιστα τονίζουν, «Ούτε οι άκριτες κριτικές, ούτε οι αδικαιολόγητοι πανηγυρισμοί επιτρέπονται. Αν συνεχιστούν οι πανηγυρισμοί, τότε πολύ σύντομα θα είμαστε για τα πανηγύρια».

Παράλληλα τονίζουν, στρέφοντας τα «βέλη» τους στην γενική γραμματεία αντεγκληματικής πολιτικής, πως, «δεν μπορεί να διοικηθούν χωρίς αξιοκρατικές κρίσεις στελεχών από τα υπηρεσιακά συμβούλια. Με παράνομες - παράτυπες και ακατανόητες τοποθετήσεις ημετέρων. Με καρατομήσεις ικανών και άξιων υπαλλήλων».

Τονίζουν επίσης πως την δεδομένη στιγμή, υπάρχει «το μικρότερο διαχρονικά αριθμό υπαλλήλων σε όλους τους κλάδους και ειδικότητες της Υπηρεσίας μας. Χωρίς διαχωρισμό κρατουμένων και κατηγοριοποίηση των καταστημάτων κράτησης. Με την υπερσυμφόρηση να έχει χτυπήσει από καιρό κόκκινο και τον αριθμό των κρατουμένων οσονούπω να καταγράψει νέο ρεκόρ. Με την παροχή no name και αμφιβόλου ποιότητας προϊόντων καλλωπισμού και υγιεινής για τους κρατουμένους. Με απολυμάνσεις παρωδία που τόσο πολύ απασχόλησαν την κοινή γνώμη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo