Δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα: Ξανά στο δικαστήριο οι Ρουμάνοι

Κατερίνα Μάνθου 23-09-2020 07:22 Τελευταία ενημέρωση: 23-09-2020 07:40
Δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα: Ξανά στο δικαστήριο οι Ρουμάνοι
Για το αποτρόπαιο έγκλημα σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικασθεί σε ισόβια δύο Ρουμάνοι χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό

Αρχίζει σήμερα εκτός απροόπτου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, μετά από αναβολή η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα.

Για το αποτρόπαιο έγκλημα σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικασθεί σε ισόβια δύο Ρουμάνοι χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Η στυγερή δολοφονία που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο είχε λάβει χώρα στις αρχές Δεκεμβρίου του 2014, μέσα στο σπίτι του λογοτέχνη στην οδό Ζακύνθου στην Κυψέλη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι δυο καταδικασθέντες δολοφόνησαν τον γνωστό συγγραφέα επειδή είχε αρνηθεί να τους δώσει χρήματα.

Σήμερα, οι δυο καταδικασθέντες, 30 και 33 ετών, θα μεταχθούν από τις φυλακές για να καθίσουν στο εδώλιο του δικαστηρίου προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τις πράξεις τις οποίες καταδικάσθηκαν και να πείσουν το δικαστές και ενόρκους να μειώσουν την ποινή τους ή και να τους απαλλάξουν από όσα τους έχουν καταλογιστεί

Μάλιστα, εκτός από την ποινή των ισοβίων σε πρώτο βαθμό είχε επιβληθεί και στους δυο καταδικασθέντες και ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στο καθένα για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας.

Απολογούμενος ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου, ο 30χρονος κατηγορούμενος, είχε ανακαλέσει τα όσα είχε πει προανακριτικά και συγκεκριμένα ότι είχε ερωτικές επαφές με το θύμα, υποστηρίζοντας ότι με τον λογοτέχνη είχε φιλική σχέση. Παράλληλα, είχε αναφέρει πως την βραδιά της δολοφονίας είχε ζητήσει χρήματα από το συγγραφέα, τα οποία εκείνος αρνήθηκε του δώσει.

«Δεν ήμουν στα καλά μου και τον έσπρωξα... Λυπάμαι πολύ, αλλά δεν τον σκότωσα εγώ», είχε αναφέρει στην απολογία του, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για το ρόλο του συγκατηγορουμένου του στην υπόθεση. Όπως είχε πει τότε στο δικαστήριο ο συγκατηγορούμενος του είχε μείνει μόνος με τον συγγραφέα στο διαμέρισμά του επί 20 λεπτά.

«Άκουσα ήχους χτυπημάτων κι όταν ανέβηκα είδα το συγγραφέα πεσμένο στο έδαφος. Ο συγκατηγορούμενος μου είχε ανέβει πάνω του και με το ένα χέρι τον κρατούσε από το λαιμό και με το άλλο τον γρονθοκοπούσε», είχε υποστηρίξει από την πλευρά του ο δεύτερος καταδικασθείς, κατά την απολογία του στην πρωτοβάθμια δίκη. Μάλιστα, όπως είχε αναφέρει το θύμα και ο συγκατηγορούμενος του είχαν λογομαχήσει έντονα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo