Ξεκινούν οι Διερευνητικές Επαφές Ελλάδας-Τουρκίας - Με νέα πρόκληση τις... «υποδέχτηκε» η Άγκυρα

Newsroom L&O 22-09-2020 18:43
Ξεκινούν οι Διερευνητικές Επαφές Ελλάδας-Τουρκίας - Με νέα πρόκληση τις... «υποδέχτηκε» η Άγκυρα
Η συμφωνία για διάλογο επετεύχθη, ωστόσο, η Τουρκία με αντι-NAVTEX ζητά την αποστρατιωτικοποίηση της Λήμνου!

Σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν για τη διεξαγωγή του 61ου γύρου Διερευνητικών Επαφών στην Κωνσταντινούπολη, η οποία θα γίνει προσεχώς, χωρίς να προσδιορίζεται το πότε, ούτε και το ακριβές περιεχόμενο των Διερευνητικών Επαφών.

Πριν τη γνωστοποίηση της συμφωνίας για επιστροφή στον διάλογο, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη Μέρκελ-Ερντογάν, στην οποία από τους δύο ηγέτες επικυρώθηκε η βούληση της Τουρκίας για να ξεκινήσει διάλογος με την Ελλάδα.  Παρουσία και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο κ. Ερντογάν φέρεται να επανέλαβε την επιθυμία του για διάλογο, ρίχνοντας του τόνους της αντιπαράθεσης.

Την ώρα, όμως που έπεφταν ξανά οι... γέφυρες, σχεδόν την ίδια ώρα η Τουρκία προχωρούσε σε μια νέα πρόκληση, εκδίδοντας αντι-Navtex από το Σταθμό της Σμύρνης, με την οποία ζητά την αποστρατιωτικοποίηση της Λήμνου.

Σύμφωνα με την τουρκική αντι-Navtex, η οποία ήρθε λίγες μέρες μετά από αντίστοιχη ναυτική οδηγία για τη Χίο, παραβιάζεται η Συνθήκη της Λωζάνης.
 
Τέλος, σημειώνεται ότι πριν λίγο έγινε, επίσης, γνωστό ότι αναβάλλεται η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής που ήταν προγραμματισμένη για την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, 24 και 25 Σεπτεμβρίου
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo