«Άλλος» Ερντογάν απέναντι στη Μέρκελ: Η Τουρκία είναι έτοιμη για διάλογο με την Ελλάδα!

Newsroom L&O 22-09-2020 16:56
«Άλλος» Ερντογάν απέναντι στη Μέρκελ: Η Τουρκία είναι έτοιμη για διάλογο με την Ελλάδα!
Ο Τούρκος πρόεδρος πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με την καγκελάριο της Γερμανίας παρουσία και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ

Ένας «άλλος» Ερντογάν, διαλλακτικός και έτοιμος για διάλογο, εμφανίστηκε απέναντι στην Άγκελα Μέρκελ! Μάλιστα, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν οι δύο ηγέτες, επικυρώθηκε η βούληση της Τουρκίας για να ξεκινήσει διάλογος με την Ελλάδα! Παρουσία και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο κ. Ερντογάν φέρεται να επανέλαβε την επιθυμία του για διάλογο, ρίχνοντας του τόνους της αντιπαράθεσης.

Μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης, εκδόθηκε ανακοίνωση από την τουρκική προεδρία. Εκεί τονίζεται ότι η Τουρκία και η Ελλάδα είναι έτοιμες να ξεκινήσουν διερευνητικές συνομιλίες για την ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu ο Ερντογάν δήλωσε στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ότι πρέπει να διατηρηθεί η διαδικασία της αποκλιμάκωσης και να γίνουν αμοιβαία βήματα ώστε να υπάρξει δίαυλος για να ξεκινήσει ο διάλογος. Πρόσθεσε δε ότι η Τουρκία δίνει έμφαση στις διαπραγματεύσεις. Έδωσε πάντως και πάλι το... στίγμα του, επισημαίνοντας ότι «οι προκλήσεις ενάντια στην κοινή λογική αποτελούν κίνδυνο».

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας εκδήλωσε την εκτίμησή του για τη μεσολάβηση της Γερμανίας και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο διάσκεψης με τη συμμετοχή όλων, ακόμα και των τουρκοκυπρίων. Πέταξε δε το «μπαλάκι» στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι εξαρτάται από εκείνη πώς θα «αναθερμανθούν τα κανάλια διαλόγου»...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo