19.3 C
Athens
17.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Άρειος Πάγος: Υψηλοί τόνοι στη συζήτηση της αίτησης αναίρεσης για Κορκονέα


    Σε υψηλούς τόνους συζητείται σήμερα στο ΣΤ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου, η αίτηση που είχε υποβάλει ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Βασίλειος Πλιώτας κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με την οποία αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό στον πρώην ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία το 2008 του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
    Το αποτέλεσμα της αναγνώρισης του ελαφρυντικού είχε ως αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια για τον Κορκονέα σε δεύτερο βαθμό (Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας) και ο ίδιος να αποφυλακιστεί έχοντας παραμείνει στη φυλακή μόλις 11 έτη.
    Ωστόσο, κατά τη σημερινή συζήτηση της αίτησης αναίρεσης οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο συνήγορος του Κορκονέα, Βαγγέλης Ανδρούλας, υπέβαλε ένσταση υποστηρίζοντας ότι οι δικηγόροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν έχουν το δικαίωμα να λάβουν το λόγο.
    Ακολούθησε σε έντονους τόνους η τοποθέτηση των δικηγόρων της πλευράς Γρηγορόπουλου, οι οποίοι χαρακτήρισαν καταχρηστική, προκλητική και υποβολιμαία την ένσταση.
    Αυτή την ώρα το δικαστήριο βρίσκεται σε διακοπή για να αποφανθεί επί της ενστάσεως.
    Πάντως, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστασία Δημητριάδου, ακολουθώντας το σκεπτικό της αναίρεσης που ζήτησε ο κ. Πλιώτας, συντάχθηκε στο να αναιρεθεί εν μέρει η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου και να επιστρέψει η υπόθεση προς νέα κρίση ως προς το σκέλος του ελαφρυντικού.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ