22.3 C
Athens
17.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Άρειος Πάγος: Κρίνει τη νομιμότητα της απόφασης που οδήγησε σε αποφυλάκιση του Κορκονέα


    Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για την περαιτέρω ποινική πορεία μιας υπόθεσης που είχε συνταράξει το Πανελλήνιο το Δεκέμβριο του 2008. Πρόκειται για τη δολοφονία του 15χρονου, τότε, μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλο από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.
    Η συγκεκριμένη υπόθεση θα αναβιώσει και πάλι σήμερα στο ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, όπου έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί η αναίρεση που έχει ασκήσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας κατά της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας. Με την απόφαση αυτή αναγνωρίσθηκε στον Επαμεινώνδα Κορκονέα το ελαφρυντικό του «προτέρου σύννομου βίου» για το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και άμεσα αποφυλακίστηκε, αφού είχε παραμείνει στη φυλακή μόλις έντεκα χρόνια. Υπενθυμίζεται πως σε πρώτο βαθμό ο Κορκονέας είχε καταδικασθεί σε ισόβια.
    Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου το Νοέμβριο του 2019 έχοντας μελετήσει το σκεπτικό της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου άσκησε αναίρεση, κρίνοντας ότι υπάρχει εσφαλμένη ερμηνεία και μη επαρκή αιτιολογία σε ό,τι αφορά την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου στον πρώην ειδικό φρουρό. Αν, τώρα, η αναίρεση γίνει δεκτή από το ΣΤ’ Τμήμα και η απόφαση πρέπει να αναιρεθεί όπως ζητεί ο κ. Πλιώτας, τότε ο Κορκονέας θα δικαστεί και πάλι από Μικτό Ορκωτό Εφετείο για τη δολοφονία του μαθητή.
    Με αφορμή την σημερινή συζήτηση οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, δήλωσαν ότι η προσβαλλόμενη απόφαση πλήττει καίρια το κύρος της Δικαιοσύνης, παραβιάζει τις βασικές αρχές του Κράτους Δικαίου και εν τοις πράγμασιν αμφισβητεί το δικαίωμα στη ζωή ενός αθώου 15χρονου παιδιού, ενθαρρύνοντας στην ουσία την επανάληψη παρόμοιων εγκλημάτων από αστυνομικούς.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ