«Ιανός»: 946 απεγκλωβισμοί και διασώσεις μέχρι στιγμής από την Πυροσβεστική

Newsroom L&O 21-09-2020 21:48
«Ιανός»: 946 απεγκλωβισμοί και διασώσεις μέχρι στιγμής από την Πυροσβεστική
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει λάβει 4.026 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων

Σε 4.026 ανέρχονται οι κλήσεις που έχει λάβει η Πυροσβεστική για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, μετά την εκδήλωση των πλημμυρικών φαινομένων από την κακοκαιρία «Ιανός» από το βράδυ της Πέμπτης, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 946 απεγκλωβισμοί και διασώσεις μέχρι στιγμής.

Ειδικότερα:

  • Στο νότιο Ιόνιο (Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο και Λευκάδα) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 849 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 97 διασώσεις, 308 αντλήσεις, 477 κοπές δέντρων, και 59 αφαιρέσεις αντικειμένων.
  • Στη Δυτική Ελλάδα (Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 73 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 26 αντλήσεις και 47 κοπές δέντρων.
  • Στην Στερεά Ελλάδα (Λαμία, Λουτρά Υπάτης, Λειανοκλάδι, Μακρακώμη και Μεξιάτες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 283 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 77 διασώσεις, 218 αντλήσεις και 7 κοπές δέντρων.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας (Λουτρά Ωραίας Ελένης) η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 42 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 40 αντλήσεις υδάτων και 1 αφαίρεση αντικειμένου.
  • Στη Θεσσαλία (Μαγνησία, Φάρσαλα, Καρδίτσα, Μουζάκι, Ρούσσο, Τρίκαλα, Λάρισα και Σοφάδες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 2779 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 772 διασώσεις-απομακρύνσεις, 2.274 αντλήσεις και 40 κοπές δέντρων-αφαιρέσεις αντικειμένων.
  • Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν 3 άτομα ως κάτωθι:
  1. μία ηλικιωμένη γυναίκα από οικία στην Τοπική Κοινότητα Βασιλή στα Φάρσαλα Θεσσαλίας,
  2. ένας άνδρας, 63 ετών, πλησίον του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Καρδίτσας, και
  3. ένας άνδρας, από οικία στην Καστανιά Καρδίτσας

Οι έρευνες για την αναζήτηση αγνοούμενης στον ποταμό Πάμισο στο Μουζάκι Καρδίτσας συνεχίζονται και επιχειρούν 28 Πυροσβέστες με έξι διασωστικές λέμβους από την 2η, 5η, 7η και 8η ΕΜΑΚ καθώς και δύο drones από την 1η ΕΜΑΚ.

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις σε συνεργασία με όλους τους φορείς αντιμετώπισης καταστροφών συνεχίζουν να επιχειρούν, σε αντλήσεις και κοπές δέντρων κυρίως στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo