• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Δεμένα τα πλοία την Πέμπτη σε Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα - Σε απεργία οι ναυτεργάτες

lawandorder.gr 21-09-2020 21:36
Δεμένα τα πλοία την Πέμπτη σε Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα - Σε απεργία οι ναυτεργάτες
Τα αιτήματα των ναυτεργατών

Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας, την ερχόμενη Πέμπτη, αποφάσισε, σε συνεργασία με την ΠΕΝΕΝ, η διοίκηση του σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας.

Οι ναυτεργάτες αντιδρούν στην τροπολογία που κατατέθηκε σε φορολογικό νομοσχέδιο (νόμος 4714/2020, φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας, άρθρα 128, 129,130), (ΦΕΚ Α' 148/31-07-2020).

Ζητούν:

  • ουσιαστική αύξηση μισθών
  • την άμεση αναπροσαρμογή του επιδόματος ειδικού σκοπού (Covid-19) για όλα τα πληρώματα των πλοίων που είναι σε αναστολή της σύμβασης
  • η καταβολή του επιδόματος να γίνεται χωρίς καμία καθυστέρηση το πρώτο δεκαήμερο του κάθε επόμενου μήνα
  • αύξηση του επιδόματος ανεργίας, με την ταυτόχρονη κατάργηση όλων των αρνητικών όρων και προϋποθέσεων που τίθενται με διάφορες νομοθετικές διατάξεις και Π.Δ. με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος των ανέργων να μην το δικαιούται ή να το παίρνει με καθυστέρηση πολλών μηνών

Σχετικά με τις προσδέσεις των πλοίων ζητούν:

  • την κατάργηση του άρθρου 2
  • συμπλήρωση διάταξης του γενικού κανονισμού διάταξης λιμένων για τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία ανοιχτού τύπου της από ξηράς πρόσδεσης και λύσης αυτών κατά την κρίση του πλοιάρχου να διενεργείται από το πλήρωμα.
  • σε διαφορετική περίπτωση, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή τους, ζητάνε την κατοχύρωση σχετικού επιδόματος.

Παράλληλα το Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας ζητά την κατάργηση υποπαραγράφου του νόμου 4524/2014 που αναφέρεται στη μεταφορά διακοπής δρομολογίων σε άλλα πλοία.

«Με την διάταξη αυτή στο πορθμείο Κέρκυρας-Ηγουμενίτσας τα πλοία που ακινητοποιούνται το περισσότερο χρονικό διάστημα είναι τα κλειστού τύπου, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν το νησί της Κέρκυρας με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες» τονίζουν.

Αναφορικά με την ωριαία διακοπή πληρωμάτων διαδρομής Λευκίμμης-Ηγουμενίτσας ζητάνε την πλήρη εναρμόνιση των πλοίων αυτών με το πορθμείο Κέρκυρας-Ηγουμενίτσας σε ό,τι αφορά την ωριαία διακοπή.

Τέλος, ζητούνται τακτικοί και ουσιαστικοί έλεγχοι στα πλοία της πορθμειακής γραμμής.

«Ζητούμε από το ΥΝΑΝΠ και τις υπηρεσίες του τακτικούς, αυστηρούς και αιφνιδιαστικούς ελέγχους από τα αρμόδια κλιμάκια με την συμμετοχή και του σωματείου μας προκειμένου να αντιμετωπισθούν και να αποκατασταθούν οι υπερβάσεις της ΣΣΕ και της ναυτικής νομοθεσίας» καταλήγει η εξαγγελία απεργίας του σωματείου ναυτεργατών Κέρκυρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo